Már több ezren követelik, hogy Jeff Bezos vegye meg, aztán zabálja fel a Mona Lisát
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Indult egy online petíció, ami azt követeli, hogy Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere vegye meg a Mona Lisát, aztán tömje az egészet az arcába. Támogatjuk!

Ez már önmagában egy óriási poén, amihez csak hozzátesz a tény, hogy a kezdeményezés még csak nem is új, hiszen azt nagyjából egy éve indította egy amerikai zenész, bizonyos Kane Powell.

A petíció felütése is epikus:

A félreértések elkerülése végett: nem valami marcipánról van szó, hanem Leonardo da Vinci alkotásáról, ami jelenleg a párizsi Louvre falát díszíti.

A Mona Lisa, itt még egyben. Reméljük, már nem sokáig!

Csak fokozza a zsenialitást, hogy Kane-nek arra is van válasza, miért kellene ezt megtennie Jeff Bezosnak:

Igen, elsőre (na jó, másodjára és harmadjára is) őrültségnek hangzik, de micsoda fenséges paródiája lenne egy ilyen performansz annak a kornak, amiben élünk!

Az internet 2.0 embere, akinek a kezében akkora hatalom összpontosul, hogy sztárokat képes megbuktatni, elnémítani és kitörölni a köztudatból, vagy akár el nem készített filmeket képes kicsikarni a stúdióktól, rávenné a világ leggazdagabb emberét, hogy omnipotenciája teljes tudatában vegye meg és eméssze fel a világ leghíresebb művészeti alkotását.

Ne mutogass! Egyél!

Ez valójában egy csodálatos esemény lenne, ami már önmagában művészeti értéket képviselne, és évszázadokig emlegetnék a művészettörténészek, mint a 21. század egyik legnagyobb kinyilatkoztatását.

Eddig – velünk együtt – közel 11 ezren gondolják úgy, hogy Bezosnak lépnie kellene. Ha te is csatlakoznál, itt teheted meg.

(via)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.