Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy különleges sci-fi, egy pattanásig feszült bűnügyi thriller és egy parádés fekete komédia az ajánlatunk a szerda este tévézni vágyó olvasóinknak.

Méh

Cinemax, 21.45

Fliegauf Bence napjaink fiatal magyar rendezőgenerációjának egyik legtehetségesebb alakja, akinek 2010-ben mutatták be első nem ízig-vérig művészfilmjét, amelyet úgy definiált, mint európai szerelmes filmet. Kétségkívül ez eddigi életművének leginkább mainstream és legkönnyebben fogyasztható alkotása, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem egy zavarba ejtő és elgondolkodtató történettel állnánk szemben ezúttal is. Eva Green alakítja Rebeccát, akinek gyerekkori szerelme, Thomas (Matt Smith) egy autóbalesetben életét veszti, a gyászoló asszony pedig ekkor úgy dönt, hogy életet ad szerelme klónjának. Ám a kisfiú felcseperedése egyre több lélektani-érzelmi bonyodalommal jár, a kérlelhetetlen igazságokkal pedig előbb-utóbb mindkettejüknek szembe kell néznie. Mindenkinek bátran ajánljuk ezt az igazán érzékeny és feltűnően halk pszichológiai sci-fit, amely egy szokványosnak semmiképpen sem nevezhető párkapcsolat történetét meséli el, amelynek középpontjában a gyász és a kötődés fájdalmas kötelékei állnak.

A 13-as

HBO, 22.50

Géla Babluani 2005-ben az ezredforduló utáni évek egyik legfeszültebb bűnügyi thrillerét rendezte meg A 13-as címmel, amellyel pillanatok alatt meghódította a világot. Nem meglepő tehát, hogy öt évvel később készült belőle egy tengerentúli remake is amerikai sztárokkal (Jason Statham, Sam Riley, Mickey Rourke és Michael Shannon) a főszerepben, a rendezői székbe pedig ezúttal is ő maga ült. A feldolgozás a kiváló történetnek és forgatókönyvnek köszönhetően szintén hátborzongatóan lebilincselőre sikerült, de azt nem titkolhatjuk el, hogy a végletekig letisztult és könyörtelenül nyers, fekete-fehér eredetivel azért nem veszi fel a versenyt. Ettől függetlenül mégis bőven megéri megnézni ezt a mozit, amely egy olyan vakmerő orosz rulett párbajról szól, amelynek végén az önkéntes jelentkezők közül csak egyetlenegy marad életben. Elképesztő suspense, csorgó izzadtság, pánik és halálfélelem, miközben forognak a tárak, ez a mozi garantáltan a székedbe szögez téged is.

Erőszakik

film+,23.10

Bármilyen bárgyúnak is tűnik magyarul ennek a filmnek címe, senkit se ijesszen el, aki ugyanis úgy dönt, hogy megnézi, egy hasonlíthatatlan és felejthetetlen élményben részesül majd, amely egyszerre nevetteti és rázza meg. A fiatal angol drámaíróból filmrendezővé avanzsált Martin McDonagh 2008-as debütáló egész estés filmje az elmúlt évek egyik legüdítőbb és legegyedibb bűnügyi komédiája, amelyet szeretetre méltó fekete humora, briliáns jellemábrázolása és parádés alakításai miatt egész egyszerűen lehetetlen megunni. A történet főszereplői Ray (Colin Farrell) és Ken (Brendan Gleeson) profi bérgyilkosok, akiket főnökük, Harry (Ralph Fiennes) egy balul elsült akciót követően terápiaként kényszervakációra küld Bruges-be. A belgiumi városban azonban a lelki megnyugvás helyett csak újabb abszurd kalandok és eszement zűrök várnak rájuk, az eleinte unalmasnak induló európai szabadság pedig végül mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja. Az Erőszakik kötelező gyöngyszem, amelynek egyértelműen ott lenne a helye az 501 és 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz féle összeállításokban.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.