Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kölnben a Gamescomon a Sega elég látványosan promózta az októberben érkező retrókonzolt, nagyjából azonnal le is ültünk megnézni, hogy kell-e helyet szorítani neki a tévé környékén. És igen, kell.

Mondjuk eddig sem volt nagy kérdés, hogy kell-e, mivel érzelmi szálak fűznek a Sega Mega Drive-hoz, ez volt életem első konzolja, imádtam a játékait, és imádom a mai napig is őket, de nem bánnám, ha valamilyen egyszerű fondorlat útján sikerülne HDMI-n a tévéhez kötni. A nagy minikonzol-cunamiból a Sega sem maradhatott ki, és hála istennek szakított a mindenféle újraálmodott Mega Drive-okat kiadó AtGamesszel, akik egy igazán ütős vasat sem tudtak kiizzadni. Jött a jó öreg M2, ők tudják, hogy kell ezt csinálni.

A Sega kivitt nagyjából 8 gépet a Gamescomra, és ezzel valószínűleg eléggé elszámolta magát. Az első napon, amikor még a nagy tömeget nem engedik be, csak a médiát és egyéb vendégeket, még bőven le lehetett ülni bármikor egy jó kis Streets of Rage-re, de másnaptól már marha hosszú sor állt a konzolok előtt. Mindenkinek sokat jelent, mindenki látni akarja, használni, kézbe fogni a jó öreg kontrollert.

A gép valami elképesztően cuki, nagyon szép kicsinyített mása az eredeti Genesisnek, sajnos kézbe nem foghattuk, mivel egy üvegkalitka mögé zárták, de ránézésre abszolút megnyerő kis jószág. Bekapcsolva is az, egy egyszerű menüből választhatod ki a borítók alapján a játékokat, a borítók nézetét átválthatod a dobozok oldalnézetére is, így csak a címeket láthatod, ami nem annyira látványos, de biztos van, akit ez jobban izgat. Legyen az bárki.

A kontroller jóval könnyebb, mint a régi Mega Drive-é, ez is tökéletes mása egyébként a régi gamepadeknek, de mintha közel sem lenne annyira nehéz, ami igazából nem feltétlenül baj, csak kicsit úgy érzi az ember, hogy nincs benne túl sok anyag, míg a régi akkor is masszívabb darabnak tűnt, ha nagyjából ugyanilyen műanyagból volt. Oké, igaz, most minek nehezíteni egy kontrollert, ha nincs értelme, csak feltűnik a könnyűség, főleg, ha még használod a régi gépedet.

Ja, és ha már kontroller, és az emlegetett látvány: a Sega elkészítette a Mega Drive kontrollerének gigantikus, ráadásul működő mását, amin bármelyik játékkal lehetett játszani, és új értelmet nyert a multi is vele, mivel olyat is láttam, hogy két haver úgy játszott a Streets of Rage-dzsel, hogy az egyikük az iránygombokat, a másikuk pedig az A-B-C-t nyomogatta. Egyrészt komikus, másrészt zseniális az ötlet.

A Sega Mega Drive Minibe egyelőre egy rövid menet után nem lehet belekötni, az emuláció tökéletes, a játékok azonnal indulnak, semmi gondolkodás, semmi akadás, fagyás, csak a jó öreg Mega Drive-feeling. Sonic 2, Streets of Rage 2, Earthworm Jim, Street Fighter II… minden úgy megy, ahogy várod, és nincs semmi hiba. Októberben igyekszünk majd egy kicsit közelebbről is megnézni a gépet. Ha lemaradtál arról, hogy milyen játékok jönnek vele, akkor kattints ide.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.