Leonardo DiCaprio negyven, és fogadjunk, hogy nem láttad az első szereplését
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Titanic idején nem nagyon tettünk volna nagy téteket arra, hogy egyszer még megkedveljük Leót, de mégis megtörtént. Azt pedig nem is tudtuk, hogy először Lassie mellett volt látható 15 évesen.

A Wall Street Lassie-je. A kokainbáró, aki várja, hogy eladj neki egy tollat. A fiú, aki megfagyott a vízben. Rómeó. Calvin Candie. XIV. Lajos. A színész, akit irdatlan nyálgépnek tartottunk a ’96-os Rómeó + Júlia után, és ezen a megítélésen a Titanic sem sokat segített. Leonardo DiCaprio igazi hőstettet hajtott végre, mert borzasztó megítélését remek játékokkal sikerült öt Oscar-jelölésig vinnie. Ő lett az Oscar-történelem egyik legnagyobb vesztese, ötször volt esélye az arany szobrocskára, de egyszer sem vihette haza a trófeát.

Aki odafigyelt, az tudja, hogy romantikus hősködése előtt is megmutatta már, mennyire zseniális forma, eleve a Gilbert Grape-ért is oda kellett volna már adni neki az Oscart 1994-ben, de az Egy kosaras naplója és az Ez a fiúk sorsa című mozikban is akkorát játszott, amekkorát csak a legnagyobbak tudnak, és akkor még kint sem volt a Rimbaud és Verlaine kapcsolatát bemutató 1995-ös Teljes holdfogyatkozás.

De elég valószínű, hogy teljességgel lemaradtunk DiCaprio első jelenéséről, ami még 1989-re datálható, ekkor tűnt fel ugyanis a modellcsajok későbbi álma, mégpedig Az új Lassie című tévésorozatban, ahol el is kapta rendesen a gépszíj, egy évvel később ugyanis már a Parenthood című szériában volt az ügyeletes szőke kissrác, majd (és most tessék megkapaszkodni) a Rémecskék harmadik részében is alakíthatott egy szerepet Oscar-jelöléstől igencsak távol. A november 11-én a negyedik X-et is betöltő Leónak boldog szülinapot kívánunk innen is, kutyás és rémes munkáinak részleteivel emlékezünk meg róla. Sok filmet és lelkes modellt a torta mellé!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.