A legjobb drog, ami valaha született - Lucy-kritika
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A filmipar valamiért nagyon szereti a tudatmódosítókat, főleg azokat, amelyek az agykapacitást növelik. A Csúcshatás már annyira 2011, Lucy jön, és aktualizálja az agytágító drogfogyasztás témakörét.

Scarlett Johansson buta szőkét játszik. Hát hogy találta meg őt ez a szerep? Hát milyen biztonsági castingbizottság kérte fel őt egy ilyen mérhetetlenül szokatlan karakter megformálására? Ez a buta szőke azonban nem sokáig buta, és nem is mindig szőke, szóval legalább ennyiben új mindaz, ami Scarlett Johanssonra várt a kamerák előtt.

Luc Besson a harmatgyenge Vérmesék után visszatért a sci-fikhez, ezúttal kemény női karakterrel igyekezett nekünk jót tenni, ez a jót tevés pedig többé-kevésbé össze is jött neki, már amennyiben nincsenek túl nagy igényeink egy akciófilmmel kapcsolatban, csak szórakozni szeretnénk, de azt izomból. Egy bizonyos Lucyt arra kérnek meg, hogy adjon át egy csomagot valakinek, akinek távolléte is legalább annyira baljós, mint megjelenése. Az úriember egy maffiózó, aki nemsokára bele is varrja azt a bizonyos csomagot szegény Lucy gyomrába, hogy átcsempéssze azt Európába.

A csomagban valamiféle drog van, amely szivárogni kezd a lány gyomrában, majd mint kiderül, olyan okossá válik tőle, hogy csakhamar elkezdi használni agyának 100%-át, és ellenfele sem nagyon lesz a Föld nevű bolygón. Kicsit kiválasztottas témakör ez, de nem a szokásos módon, van benne egy nagy adag Crank, egy nagy adag Csúcshatás, némi Mátrix, egy csipetnyi Transzcendens (de csak a jobb részei), egy ilyen eleggyel pedig baromira nehéz hibázni.

A Lucy-re nagyon lehetne haragudni, mert szerencsétlenül járt főszereplőnő a játékidő előrehaladtával egyre inkább válik valamiféle csúcsmágussá, aki bármire képes, szóval mondjuk azt, hogy agyi kapacitásunk maximalizása azt jelenti, hogy valami bruttósított David Copperfieldbe oltott Neók leszünk, akik gondolati úton egy webkamera segítségével bármelyik tévéképernyőn megjelenhetnek. Jövőképnek egyébként nem annyira rossz.

A film igyekszik megmagyarázni bizonyos dolgot a maga picit nevetséges módján, de aztán mintha rájönne, hogy nem kell itt magyarázni semmit, feltérképezetlen területen vagyunk, szóval maximum odáig ne menjünk el, hogy Lucy egyszer csak ikeás komóddá alakul, mert azt mégiscsak nehezen venné be az ember gyomra, vagy a szeme. Minden, ami azon kívül van, brutálisan szórakoztató, jól néz ki (és nem csak Scarlett miatt), a lehetőségekhez képest jól eljátszott. Amolyan tipikusan egyszer nézős, popcorn mellé jó darab. Az agyi kapacitásod egy százalékát kell csak használnod hozzá, ha jót akarsz.

6
  • Még a butasága is kedvelhető
  • Nem klasszikus, de kellemes
  • Luc Besson végre jó formában van
HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.