Görög Zita villantott, Ganxsta ruszki gonosz lett – Így szerepeltek magyarok külföldi filmekben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagyot robbant az itthoni mozikban az ötödik Die Hard, melynek jelentős részét hazánkban vették fel, így az ismerős lokációk mellett talán még a szalámiért siető szomszéd Juliska nénit is elkaphatod a háttérben. E jeles alkalomból összetoboroztuk tíz honfitársunkat, akiknek megadatott a lehetőség, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldi produkciókban villantsanak meg valamit a magyar virtusból.

 1. 10/10


  Ganxsta Zolee – Die Hard - Drágább, mint az életed (2013)

  A legújabb Die Hard-tripben (hogy kritikusunkat idézzük: "Másfél órás logikai bakisorozat, rettentően kínos párbeszédekkel tarkítva") John McClane (Bruce Willis) a fiával együtt vág rendet a Moszkvára maszkírozott Budapesten, de ami fontosabb, hogy közben egy kisebb hadseregnyi magyar statisztának is szétrúgja a valagát. Közülük is kiemelnénk Gengszter Zoltánt, aki most megtudja, milyen a „Bumm a fejbe” rossz oldalán állni. A trailerben 0:33-nál kacsint a kamerának.

 2. 9/10

  Növényi Norbert – Vörös zsaru (1988)

  A Vörös zsaru főcíme utáni percekben több magyart látni, mint egy átlagos kertvárosi szalonnasütésen, ami nem is csoda, hiszen a nyitójelenetet hazánkban vették fel. Itt van többek között Koncz Gábor, Bán János, Balkay Géza és még sokan mások. Közülük is kitűnik a Bundesliga-frizurával pusztító Növényi Norbert, akit Schwarzi úgy vág földhöz, mint Toldi a malomkövet.

 3. 8/10

  Fenyő Iván – Bőrnyakúak (2005)

  Maga Fenyő Iván is meglepődött azon, hogy a Bőrnyakúak végső változatában a legtöbb jelenete a vágószoba padlóján végezte. Sajnos csak itt-ott látszik a háttérben, illetve a nagyjelenetében megnézi az egyik katonatársa gyerekéről készült fényképet, majd gratulál a csöppséghez. Nem sok, de a semminél több. A trailerben 0:36-nál, a tömeg jobb oldalán lehet például felfedezni.

 4. 7/10

  Görög Zita – 8mm 2 (2005)

  A 8mm első része egy tűrhető kis thriller volt Nicolas Cage főszereplésével, a folytatás színvonalát azonban jelzi, hogy az egyébként nem válogatós Cage ezt már nem vállalta el. Helyette nézőcsalogató tényezőnek beugrott a mi Görög Zitánk, akit egyébként az Underworld első és harmadik részében is elkaphat a figyelmes néző. Itt viszont a ruházat teljes mellőzésével vonaglik több jelenetben is.

 5. 6/10

  Kamarás Iván – Hellboy II - Az Aranyhadsereg (2008)

  Kamarás Ivánnak nem jutott túl szép halál Guillermo del Toro második Pokolfajzat-mozijában. Öltönyös szuperügynökként fegyverrel pózol, zseblámpával világít és szigorúan néz, egészen addig, amíg egy csapat fogtündér le nem rágja a csontjairól a húst.

 6. 5/10

  Kaszás Géza – Veszélyes zóna (1995)

  Bizony, a Receptklub előtt is volt élet Kaszás Géza számára, aki a kilencvenes évek közepén eljátszhatta ennek a bugyuta akciómozinak a kötelező orosz genyó-szerepét. Nem csoda, ha ez a szösszenet kimaradt a családi gyűjteményből, hiszen az echte hulladék és a még éppen nézhető kategóriák között tanyázik félúton.

 7. 4/10

  Árpa Attila – Assassination Games (2011)

  Csekkold az Assassination Games trailerét Jean-Claude Van Damme főcím utáni dörgedelmével! („Ha túlreagáltam volna, már halott lennél.”) Ezzel a rendkívül frappáns beszólással jellemezhető az egész mozi színvonala. Ha túl sok eredetiséget nem is, Árpa Attilát még mindig megkaphatod egy nyúlfarknyi szerepben. A film magyar bemutatójáról nem tudunk, de ha a tévében egyszer leadják, a címe egészen biztosan Gyilkos küzdelem, vagy valami hasonló lesz.

 8. 3/10

  Osvárt Andrea – A szállító sorozat

  Igen, egy kakukktojást passzíroztunk összeállításunkba, hiszen ezúttal nem a Jason Statham főszereplésével készült filmről, hanem az ez alapján készült sorozatról van szó (kritikánkat itt olvashatod róla). Nem mehetünk el azonban szó nélkül Luc Besson tévés szériája mellett, hiszen ezúttal egyik gyönyörű honfitársnőnk – Osvárt Andrea – játssza az egyik női főszerepet. A végeredmény Magyarországon is látható volt. Isten irgalmazzon mindenkinek.

 9. 2/10

  Dobó Kata – Rollerball – Könyörtelen játék (2002)

  A Rollerball John McTiernan utolsó előtti munkája, ami gennyes sebként éktelenkedik a szebb napokat látott rendező filmográfiáján. Egy pillanatra azonban álljunk meg, mielőtt átadjuk ezt a borzalmas filmélményt a feledésnek, hiszen Dobó Kata neve is feltűnik a stáblistán. Ki mást is játszhatna, mint egy kegyetlen orosz játékost – úgy tűnik, a magyarokat Hollywoodban imádják az említett kötelező orosz genyó szerepében látni –, akit ezúttal Katyának hívnak.

 10. 1/10

  Labancz Lilla – Counterpunch (2013)

  Labancz Lilla itthon az Álom.net című filmben villantotta meg színésznői képességeit (a megfelelő helyekre tessék odaképzelni az idézőjeleket!), és idén egy amerikai produkcióval próbálja megcsinálni a nagy áttörést. Lehűtjük a kedélyeket; az igazság az, hogy egy teljesen súlytalan – egyenesen DVD-re száműzött – bokszfilmben játszik egy még súlytalanabb jónő szerepet. A trailerben 0:19-nél mutatkozik be. Jól csinálja, nem?

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.