Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Október 16-ig, azaz most vasárnapig látogatható a kortárs irodalom színe-javát felvonultató, budapesti kulturális összbanzáj, a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár. Beszélgetések, koncertek, filmek, könyvek és a könyveken túli világ vár mindenkire, aki a hétvégi Kazinczy utcás bulizást kultúrakoktéllal megspékelné a Teslában.

A Margó Irodalmi Fesztivál nem titkolt célkitűzése, hogy az irodalmat művelőket (és olykor kedvelőit is) kirángassa elefántcsont-tornyukból és egy kötetlen, bulihangulatú fesztivál erejéig megismertesse a közönséggel. A Kazinczy utcai Tesla nyújtja a fő helyszínt a fesztivál programjai számára, így az Erzsébetváros vigalmi negyedébe toroknedvesítő folyékony kabátokért járóknak sem kell messze menniük, hogy kultúrával is csillapítsák a szomjukat. A fesztivál szervezői így írnak magukról:

„Az író nem feltétlenül halott író!”

A programok között olyan érdekességek szerepelnek mint a „Rendhagyó irodalomóra”, melyen egy fiktív magyarórát szentelnek Esterházynak. Barabás Lőrinc eklektrikus húrokba csap Simon Márton verseivel, Térey is dedikál, közben a gyerekek rajzolhatnak Varázsrajzkönyvet, Roald Dalh részleteket is hallhatunk és forradalmi hangmontázst, a prózai programozók pedig megtudhatják, hogy is épül fel egy bibliai Minecraft.

A fesztivál szerdán kezdődött és vasárnapig tart, a folyamatosan pörgő és változatos programkínálatot itt tudod követni! A fesztivál teljesen ingyenes, azonban egyes programok regisztrációhoz kötöttek – ezt is itt tudod megtenni. Úgyhogy irodalomra fel, nézzük mi is van a sorok után, a Margón!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.