Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hamarosan magyar csatornán is megjelennek azok az időjárás-jelentő nők, akiknél teljesen érdektelen lesz, mit beszélnek az időjárástól. Ez se magyar találmány.

A TV2 segédcsatornája, a PRO4 remél nézettséget a késő este a blue boxba lépő, csinos időjárás-jelentőktől. A csinosság nem új elem, Gaál Noémi sem azért van a videomegosztókon, mert úgy beszélt a nagy eséllyel kialakuló záporokról, zivatarokról, mint senki – ő azonban legfeljebb a köldökéig gombolta ki a blúzát. Ezzel a teljesítményével ma már a castingról is hazaküldenék.

Az új generációs időjósnál ugyanis a legkevésbé sem érdekes, milyen meteorológiai ismeretekkel rendelkezik (jó, tudjuk, ez már régóta nem feltétel), sokkal lényegesebb, milyen mellei vannak, fazonra vagy csupaszra borotválja magát, és mennyire hajlandó mindezt megmutatni.

Ezzel sem írjuk be magunkat a tévétörténelembe: évekkel ezelőtt Anettka teljes műsorpolitikát alapozott a testére (mondjuk az intő jel, hogy hiába a hozzáértő jóslata, ma már a Budapest TV sem létezik), pucér jó, mellesleg aktuális hírekről vagy időjárásról beszélő nők pedig világszerte töltik ki a késő esti műsorsávot. Körülnéztünk a világban.

Először azért tisztelegjünk a műfaj hazai úttörője előtt az őt megillető 32 másodperccel:

Csehország

Következzen a cseh példa, ahol meg sem próbálták leplezni, hogy a dolognak köze sincs az időjáráshoz, elég, ha egy furcsa mozgású, látványosan unott fejű hölgyre néha hirtelen rázoomol a kamera. Egyébként 4–8 fok, és az ábra szerint esős-havas-felhős-napos idő várható.

Horvátország

A horvát változatban nincsen hasznos ábra, Gianna viszont tud beszélni, erénye meg a természetes mell, ami ebben a szakmában (mármint a tévés hírolvasásban) korántsem magától értetődő.

Olaszország

Merőben új megközelítés a Michela által alkalmazott. No nem azért, mert szép lassan a teljes, élénk színekben pompázó olasz csizma időjárást megismerjük, hanem mert egy pillanatnyi feszültséget sem kelt bennünk, vajon minden ruhadarabja lekerül-e róla, mire Szicíliához érünk.

Brazília

Brazil alanyunk feltehetően a tengerpartról érkezett a stúdióba, de ezt sokáig az arckifejezéséhez választott, teljesen semmilyen fekete kosztümmel takarja. A hír arról szólhat, hogy egy nagyon kiskorú gyanúsított ellopott egy Big Macet; a hírblokk végére biztossá válik, hogy a hölgy nem rejtegeti a ruhája alatt.

Korea

Változatosságképpen egy kis sport. Eddig a következő koreai kislány a legszégyellősebb, nagyon takargat valamit a melle alatt. Sajnos legfeljebb a logók alapján sejthetjük, miről beszél.

USA

April Torres igazán profi, már a vezető hír alatt megszabadul a bikinifelsőjétől, Észak-Amerika elé pedig már teljesen meztelenül lép, úgyhogy koncentrálhat a mimikájára is.

USA 2.0

– Nem olyan lány vagyok – gondolja a hűvös Houston elé pozicionált szőke hölgy. – Oké, a blúzt még leveszem, úgyis műszálas. Na jó, a szoknyát is, kicsit zavar, hogy egy arasszal a köldököm fölé húztam. Rendben, a melltartót is, de csak mert nyom. A bugyit is, nem is tudom, miért... nem, mégsem. Talán egy kicsit. Nem, inkább nem. De csak egy kicsit. Nem, meggondoltam magam.

Franciaország

A végére hagytuk a legfázósabb kolleginát, aki bundakesztyűvel és sapkával védekezik a hóesés-effekt ellen, bár kicsit kiábrándító belegondolni, hogy a lábán minden bizonnyal síbakancsot visel.

Tovább:
A televíziózás legszebb bemondóihoz
Szexi tévés szakácsnőkhöz 
A Player legfrissebb cikkeihez  

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.