Még csak január van, de már most ki merjük jelenteni, hogy ez az év videojátékos bombahíre.

A Microsoft saját honlapján tette közzé, hogy bekebelezték a videojátékipar egyik legbefolyásosabb, legsikeresebb kiadóját, az Activion Blizzart Kinget, mely olyan, hatalmas népszerűségnek örvendő franchise-okkal rendelkezik, mint például a Call of Duty, a Diablo, a Starcraft, a Warcraft, az Overwatch és a Hearthstone.

Az üzlet anyagi vonzataira nem tér ki a közlemény, de iparági források szerint az ügylet összértéke 68,7 milliárd dollár (!) körül lehetett, ami, talán mondanunk sem kell, egészen elképesztő összeg.

Aki tehát bírja a kiadó játékait, ezután jó eséllyel csak a Microsoft platformjain, azaz PC-n és Xbox Series konzolokon fog találkozni velük. A cég kifejezett terve, hogy az Activision és a Blizzard korábbi és érkező játékait is elérhetővé teszi a Game Pass előfizetésen belül, vagyis ezekkel a szolgáltatás előfizetői további díj kifizetése nélkül tudnak majd játszani, akár a megjelenés napján.

Ez igen komoly fegyvertény a Game Pass mellett, mely immár 25 millió előfizetővel rendelkezik. Nem csoda, hogy a Sony is valami hasonlón töri a fejét, és jobban is teszik, ha előkészítik a válaszcsapást, ha meg akarják őrizni a PlayStation 5 piacvezető pozícióját.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Nagyjából 200 kamasz tört be egy floridai villába, hogy illegál házibulit rendezzenek