Sok-sok jó koncert közül választhatunk a héten: EZ Rollers, Evanescence, Goldie, Toy Dolls, valamint sok más külföldi és magyar fellépőt ajánlunk a következő napokra.

Big Daddy Kane (USA)

Akvárium Klub

Péntek, június 15. 21:00

A nagysikerű Crazy Stylez koncertsorozat következő eseményeként, a Grammy-díjas rapper, Big Daddy Kane lép színpadra június 15-én, az Akváriumban. Az amerikai old school rapper és producer olyan elismert sztárokkal dolgozott már együtt, mint például 2Pac, Morcheeba, Ice Cube, Public Enemy, Barry White és Teddy Riley. Big Daddyt DJ Nadir, DJ Zefil és Győremix kíséri.

Belépő: 4000 Ft

2. VilágVeleje Nyár – Tankcsapda, Európa Kiadó

Orczy-kert

Június 15-16. 18:00

Kétnapos haccacáré az Orczy-kertben, ahol első nap az Európa Kiadó Love ’12 műsora debütál, másnap pedig először lép fel Budapesten a megújult Tankcsapda, ebben pedig a Depresszió is segítségükre lesz. Nem egészen a futottak még kategóriában, de jelen lesz a Balaton, Peter Ogi, Legát Tibor és Bérczesi Róbert is.

Belépő: 2900 Ft (napijegy elővétel), 3500 Ft (napijegy helyszínen), 4900 Ft (kétnapos bérlet)

Soerii & Poolek

Zöld Pardon

Péntek, június 15. 20:00

Szigorúan kompromisszummentes és biztosítékkiverő show csirkével, törpével, k*rvával, és mindennel, ami egy színpadon elfér, a maximális extázis jegyében.

Belépő: 400 Ft

EZ Rollers Special feat. Sian Evans (Kosheen)

Park

Szombat, június 16. 20:00

A Soproni Fesztivál keretében a Parkban pénteken újra Like ’90 Party, szombaton viszont valami kevésbé retróba futhatunk bele, fellép ugyanis az EZ Rollers a Kosheen énekesnőjével, Sian Evans-szel kiegészülve. Előzenekarként a PASO Sound System játszik.

Belépő: 800 Ft

30Y, Budapest Bár - Múzeumok Éjszakája

Petőfi Irodalmi Múzeum / Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Szombat, június 16. 21:00

A Múzeumok Éjszakája keretében sok-sok koncertet rendeznek Budapest szerte mindenhol, közülük viszont kiemelkedik a 30Y csendesülős, és a Budapest Bár szokásos dudorászós fellépése. Ipsziék a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a népes Bár pedig a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tesz rendet.

Belépő: 1500 Ft

XXL (Xiu Xiu & Larsen) (USA/I)

Akvárium Klub

Vasárnap, június 17. 21:00

Igazi zenei ínyencség érkezik az Akváriumba. Az amerikai Xiu Xiu és az olasz Larsen legújabb közös lemezét mutatja be Magyarországon. A kettejük együttműködéséből született avantgard-pop projekt, az XXL harmadik közös albuma, a Düde lemezbemutató turnéja 8 országon ível át. London, Párizs, Brüsszel, Berlin és Prága mellett végre hozzánk is ellátogatnak.

Belépő: 1500 Ft (elővétel), 1800 Ft (helyszínen)

Evanescence (USA)

PeCsa Music Hall

Hétfő, június 18. 19:00

Hosszú várakozás után végre Budapestre látogat az előző évtized egyik legjobb fiatal rockzenekara, az Evanescence. Az Amy Lee vezette formáció legnagyobb érdemét pedig az állandó megújulás mellett abban érhetjük tetten, hogy a banda úgy tudta kivezetni a nu-metalból a mainstream rockzenét, hogy az közben megtartotta annak súlyát és mélységét is.

Belépő: 7500 Ft (elővétel), 8500 Ft (helyszínen)

The Toy Dolls

Zöld Pardon

Csütörtök, június 21. 20:00

Egy banda, ami sosem oszlik fel, most épp utolsó utáni lemezüket mutatják be a ZP-ben. Táncolós cipőt tessék felhúzni, mert a Toy Dolls sohasem viccel, ha buliról van szó.

Belépő: 400 Ft

Maika Makovski (E)

A38

Péntek, június 22. 21:00

Egy szédületes spanyol énekesnő és indie zenekara, amely már meghódította Európát és New Yorkot egyaránt, ezúttal remek magyar zenekarok és lemezlovasok (Carbovaris, We Are Rockstars) társaságában zúz nekünk egy felejthetetlent.

Belépő: 500 Ft

Goldie feat. MC GQ (UK)

Park

Péntek, június 22.

Goldie, a drum und bass és jungle fenegyerek nem tegnap kezdte a szakmát: a nyolcvanas években már b-boyként tolta a hiphopot, a breaket és a graffitit az élet igazi iskolájában: az utcán. Aztán persze bejárta a világot (az Egyesült Államokban), és letisztult benne a képlet: a jövő az elektronikus zenéé! Miután az USÁ-ban kitanulta az aranyművesség fortélyait, és ezzel megalapozta egzisztenciáját és messziről csillogó mosolyát, visszatért a popzene mekkájába, az angolt érthetetlenül hadaróan beszélő angolok közé, hogy 1995-től befusson saját lemezeivel, színészi képességeivel és saját maga hype-jával. Ha egyszer tényleg szeretnéd megtudni, mi az a dáré vagy a dzsangel, hát most van itt az ideje, hogy átéld az egyik legmeghatározóbb műfaji megmondó előadásában!

Belépő: 1000 Ft (elővétel) 1500 Ft (helyszínen)

Nem csak koncertekre vágysz? Akkor nézd meg alternatív programajánlónkat is!

És ezt olvastad már?
A Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot