Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A floridai Wellingtonban élő 50 éves Barry Fay azzal hívta fel a rendőrséget, hogy az egyik szomszédja valami nagyon furára bukkant a Google Térképen.

A szomszéd ugyanis a Google Térkép műholdas képein egy kocsi körvonalait vélte felfedezni a Barry telkén lévő víztározóban, amit ő először nem is akart elhinni. Megkérte hát egy barátját, hogy egy kamerás drónnal repüljenek a tározó fölé, majd amikor a drón által készített felvétel alapján sem tudták kizárni, hogy amit látnak, az valóban egy jármű, végre tárcsázta a rendőrség hívószámát.

A rendőrség végül egy fehér színű 1994-es Saturn SL típusú kocsit húzott ki a víz alól, melyben ott csücsült az 1997-ben eltűntnek nyilvánított William Moldt csontváza.

Ezen a képen az autó a tározó bal felső sarkában látható

Moldt felhívta a fejleményekkel az ingatlan előző tulajdonosát, akit teljesen lesokkolt a felfedezés híre.

Az eltűnt férfi képe a körözvényből

A férfi eltűnésének idején a terület egyébként még építés alatt állt, de a tározóval már végeztek a munkások, így azt a munkálatok végeztével már senki nem ellenőrizte újra. A nyomozást lezáró nyilatkozat teljes bizonyossággal azonosította a holttestet:

Az autó egyébként 2007 óta volt látható a Google Térképen, hiszen akkor került be az adatbázisba a terület műholdas képe, amit azóta sem frissítettek.

A nyomozóknak továbbra sincs megoldásuk arra, mi történt pontosan Moldttal, aki 22 éve elment egy nightclubba, 21:30 körül még felhívta a barátnőjét, hogy elindult hazafele, majd nyoma veszett. Felmerült, hogy esetleg túl sokat ivott, ami balesethez vezetett, de ezt a hozzátartozói annak idején azzal zárták ki, hogy a férfi soha nem volt nagyivó.

Ez talán már soha nem fog kiderülni, de legalább a szerencsétlenül járt férfi holtteste előkerült.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.