Ha neked nem volt elég mobil a Nintendo Switch, akkor a Lite-nak örülni fogsz
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Nintendo a Switch-csel nagyot gurított. A hibrid, azaz asztali és hordozható konzolként is használható masina a jelen konzolos generáció igazi meglepetéssikere.

Amit pedig már egy ideje nagyjából mindenki sejtett, most vált bizonyossá: a japán cég hamarosan, egészen pontosan szeptember 20-án boltokba küldi a gép kisebb és olcsóbb verzióját Nintendo Switch Lite néven, amivel gyakorlatilag nyugdíjba is küldi a másik hordozható konzoljukat, a 3DS-t.

A Lite hardveres tekintetben ugyanazt tudja majd, mint a sima Switch, két lényeges különbségtől eltekintve. Először is, nem lehet tévére kötni, azaz a dokkolóval nem lesz kompatibilis, és HDMI port sem lesz rajta. Természetesen játszható lesz rajta az összes korábban megjelent Switch-játék, de így a tévén történő megjelenítés lehetősége nélkül.

A másik különbség pedig az, hogy a Lite-tal nem használhatóak a nagytestvérről levehető mozgásérzékelős Joy-Conok, a kontrollerek a konzol oldalán lesznek fixen elhelyezve. Így tehát a mozgásérzékelésről és a rezgésről is le kell mondaniuk a Lite-tulajoknak.

A Nintendo Switch Lite ajánlott fogyasztói ára 199 dollár lesz, azaz mindent beleszámolva valahol 60 és 70 ezer forint között lesz az ára Magyarországon.

Itt a hivatalos leleplező videó:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.