Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Eljött a Muse és Diana Krall koncertjeinek ideje, visszatér az Aerosmith és a Soundgarden, ráadásul tényleg kiderül, hogy Ben Affleck egy zseni. Nézd át velünk november kötelező programjait!

Muse

Budapest Sportaréna, november 20.

Eljött az idő, november huszadikán visszatér a Muse a Papp László Sportarénába, hogy élőben is bemutassa új lemezét, a remekül sikerült The 2nd Law-t (lemezkritikánkat itt találod), egy igazán megalomán turné keretében. Látvány, jó dalok, magas hangok, chaos pad gitárba építve. Madness. Mi kell még?

Az Argo-akció

Bemutató: november 22.

Annyit tudunk mondani, hogy már volt szerencsénk megnézni a filmet, és ennél gyönyörűbben kivitelezett, a feszültséget nem finoman, hanem ipari méretekben pumpáló, humort sem nélkülöző igaz történetet nagyon régen nem láttunk a vásznakon. Ben Affleck bebizonyította, hogy igenis az egyik legfontosabb rendező manapság. Az Argo-akció kötelező móka. Nézd meg, Ben Affleck és társai mit mondanak a filmről a Playeren!

Green Day – Dos!

Megjelenés: november 13.

Az ¡Uno! (kritikánkat itt olvashatod) eléggé megosztotta a jónépet, egyesek pontosan azt a nagyívűséget hiányolták róla, amelytől az előző lemezeken sokan frászt kaptak. Nincs tehát igazság Green Day-ügyben. Hogy a ¡Dos! is a Warning vonalán fog-e haladni, az hamarosan kiderül, már csak néhányat kell aludni.

Szárnyas fejvadász – Gyűjtői kiadás

Megjelenés: november 7.

Már sokszor láttuk, de nem láthatjuk elégszer Ridley Scott alapművét, szóval szerezzük be teljes nyugalommal a harmincadik szülinapra kijött gyűjtői kiadást is, ami három Blu-rayen terpeszkedik el. Többek között exkluzív extrák, kulisszatitkok és több mint ezer archív felvétel okoz instant gyönyört minden rajongónak.

Aerosmith – Music From Another Dimension

Megjelenés: november 6.

A Honkin’ On Bobo feldolgozáslemez óta, azaz nyolc éve nem hozott ki sorlemezt az Aerosmith. Pedig az American Idol zsűritagjaként illett volna a biznisz oltárán áldozva addig kihozni a Music From Another Dimension-t, amíg a busaszájú Steven Tyler sikeres tévés személyiségként gyűjtötte a dicsérő szavakat. Egy-két év ide vagy oda, az első (Legendary Child) és a második klip (What Could Have Been Love) is egy remek albumot vetítenek elő, szóval érdemes lesz odafigyelni a friss jövevényre.

Felhőatlasz

Bemutató: november 22.

A Mátrix-ot jegyző Watchowski-fivérek (azaz Laurence nővé válása óta inkább nevezzük őket csak testvérekként) a világszerte hatalmas sikert aratott, azonos című könyv látványos filmváltozatával tértek vissza, ami máris erősen megosztotta a kritikusokat. A mozi ugyanis állítólag erősen művész-beütésű, ráadásul majdnem háromórás, de hát mindegy is, ha van benne tartalom. Mi mindenesetre nagy erőkkel várjuk a Felhőatlasz-t.

Crystal Castles – III

Megjelenés: november 13.

A továbbra is szigorúan cím nélkül lemezeket készítő, hihetetlenül népszerű Crystal Castles a harmadik albumát dobja piacra ebben a hónapban, melyről két dal, a Plague és a Wrath of God már napvilágot látott. Jó lesz, mint mindig.

Diana Krall

Budapest Sportaréna, november 13.

Aki egy kis lazulásra vágyik, szereti a jazzt, netalántán szívesen bámul egy gyönyörű szőke nőt a zongorájánál ülve, az nézze meg, mit tud Diana Krall élőben az Arénában. A rendre felejthetetlen koncerteket nyomó Elvis Costello-asszonyka nálunk is bemutatja új, Glad Rag Doll című lemezét. Rávehetné a férjét is, hogy jöjjön el hozzánk…

Soundgarden – King Animal

Megjelenés: november 13.

A régóta nem jelentettünk meg lemezt, de most visszatérünk nevezetű versenyt ebben a hónapban, sőt, talán az évben sem az Aerosmith, hanem a Soundgarden nyeri, Chris Cornell csapata ugyanis 16 (!) éve nem jelentkezett új albummal. A hallgatást a King Animal töri meg, amelyről már az első két dal, a Been Away Too Long és a Non-State Actor is egy igazán dögös tracklistát vetít elő. Reméljük, sikerül őket elcsípni a fesztiválszezonban.

Tovább:
A legfrissebb cikkekhez
A rovat legújabb cikkeihez
A rocktörténet legbizarrabb haláleseteihez

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.