Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Saját esport csapatot toboroznak Európában, meg is néztük, hogyan.

A Ford már jó ideje a gamingben lavírozik, szorosan összebarátkoztak a Forza-szériával, így már egy ideje akár a vadiúj autóikkal is száguldozhatunk akár a Motorsport és a Horizon-szériákban is. Az viszont nem annyira volt benne a pakliban látszólag, hogy ők lesznek az első olyan autógyártó, akik esport-csapatot toboroznak, de tulajdonképpen van benne ráció. A Ford a Gamescomon jelentette be a Fordzillát, amellyel a profi esportba szeretnének belépni, és ami egyelőre még csak toborzás alatt áll.

A Fordzilla öt országban állít fel csapatot, Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában, és összehoz belőlük egy európai all-star-csapatot is. A tehetségek felkutatása már elkezdődött, jelenleg a Gamescomon Kölnben is bárki kipróbálhatja magát Forzában, rövid sorbanállás után beülhetsz a profi gaming székek egyikébe, aztán nyomhatod neki tövig, de persze okosan, mert a legjobbakat meg is környékezik, hogy ugyan szálljanak már be a német csapatba.

 

A Fordzilla Forza Motorsport 7-ben szeretne főleg naggyá válni, így a Gamescomon kihelyezett gépeken is velük lehet száguldozni, plusz egy 4D-szimulátorban is ki lehet próbálni magunkat, nagyon jó poén egyébként, tavaly mi is beültünk, és rettenet pocsékak voltunk.

A Ford ezzel igen erős példát mutathat a többi autógyártónak, legalábbis akkor, ha tényleg elsöprő sikerrel tudnak belépni az esport világába. Nagyon nagy pénzek mozognak az esportban (állítólag évi 1,1 millárd dolláros biznisz), nem lenne meglepő, ha mások is a fejükhöz kapnának, hogy miért is nem lépték meg ezt először. Ez jót tehet a Fordnak, arról nem is beszélve, hogy ha az esportban is nagy nevet szereznek maguknak, akkor az a brand értékét kilőheti az űrbe. Idén meg is történik a válogató, jövőre pedig már indulnak is a versenyeken. Sok sikert kívánunk nekik!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.