Elég hoppá-pillanatot éltünk meg az Örökkévalók közepén.

Úgy tudjuk, rajtunk kívül még senki sem szúrta ki a magyar vonatkozást a 2021 őszén kijött Örökkévalók című Marvel-moziban. Pedig mekkora! Az ultrahosszú, két és félórás alkotásban ugyanis a film közepe táján feltűnik a Balaton és Magyarország, méghozzá egészen sok konteós asszociációt megengedő módon. Viszont csak akkor olvasd tovább, ha már láttad a filmet, ugyanis:

vigyázat, spoiler jön!

Szóval a film arról szól ugye, hogy tíz Örökkévaló érkezik a Földre, hogy megvédje azt a Deviánsoktól, azoktól a szörny-izéktől, amik rendre előjönnek a tengerből (igen, az ókori Mezopotámia elég veszélyes hely lehetett!). Aztán a film közepén kiderül, hogy nem is az embereket védik meg a veszedelemtől, hanem azt segítik elő, hogy az emberiség olyan mértékűre szaporodjon fel, hogy kiemelkedhessen a bolygóból egy Égi lény, ezzel elpusztítva a Földet.

Tehát a Föld egyfajta keltető egy Éginek, aki aztán újabb bolygókat hozhat létre. Na és amikor ezt egyik főhősünk, Szirszé megtudja Arishemtől, egy másik Égitől, a jelenetben minden magyarnak egy emberként dobban a szíve, ugyanis ahonnan egy Égi kiemelkedik, az nem máshol van, mint...

Pest megyében!
Szia Balaton a bal alsó sarokban!

Azt nem tudjuk, hogy pontosan miért épp itt emelkedik ki egy Égi, de élnénk a gyanúperrel, hogy nem is csak úgy random Pest megyében emelkedik ki, hanem egész pontosan a Pilisben. Ott van ugyanis minden kétséges kizáróan a Föld szívcsakrája – egy isteni lény honnan máshonnan is emelkedhetne ki?!

Itt van a hívők szerint a legerősebb földsugárzás, ahol minden energia egyesül, így persze, hogy innen nyúl ki óriási ujjaival és születik meg egy Égi. Oké, mi viccelünk, de nem lennénk meglepve, ha hamarosan teljes komolysággal eljutna ez a felfedezés konteóföldre...

(Nyitókép: CNBC)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Látszólag a semmiből lép elő egy ember ezen a felvételen
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!