Unatkozol? Tégy jót magaddal, és nézd meg ezt az öt filmet a Titanicon!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha éppen fogalmad sincs, hogy mihez kezdj magaddal, de moziznál, és azt sem bánod, ha egy film mélyebb az átlagosnál, akkor van öt ajánlatunk a számodra a most zajló Titanic Filmfeszten.

Átmeneti állomás (Short Term 12)

Mikor? április 8., 21:15 / április 12., 19:00
Hol? Uránia / Puskin

A szenvedélyes és kőkemény Grace, aki egy veszélyeztetett fiatalokkal foglalkozó ideiglenes nevelőotthon felügyelőtanáraként dolgozik, remekül bánik a rábízott gyerekekkel, és csodás kapcsolata van régi szerelmével és kollégájával, Masonnel. Csakhogy Grace saját, terhelt múltja – és meglepő jövője, amely lehetőségként elé tárul – előre nem látott nehézségeket okoz, amelyet még jobban kiélez egy új lány megjelenése az intézetben, a tehetséges, de zűrös Jaydené, akivel nehezen indul a közös élet. Grace-nek egyedül kell megtalálnia a kiutat a krízisből, amely egyszerre taszítja a reménytelenségbe és tölti el váratlan reménnyel.

Lovak és emberek (Of Horses and Men)

Mikor? április 10., 18:30
Hol? Puskin

Izland egy távoli, barátságtalan völgyében a lovak ugyanolyan fontos tagjai a helyi közösségnek, mint az emberek. Értelmes, megértő szemeikkel figyelik meg azoknak az embereknek az életét, akik rajtuk lovagolnak, akik hozzájuk hasonlóan állati ösztöneiktől vezérelve élnek. A falusiak állataikkal együtt dacolnak a jeges időjárással – köszönhetően a helyi, szívmelengető alkoholfajtának – a csodás táj részeként. A nagycsontú, erőteljes izlandi lovak legalább olyan önfejűek, mint gazdáik, és ez teljesen abszurd jelenetekhez vezet ebben a komikus drámában, ahol hol az emberek, hol a lovak húzzák a rövidebbet.

A hosszú út hazafelé (The Long Way Home)

Mikor? április 8., 18:45 / április 11., 21:00
Hol? Uránia / Puskin

Kelet-Anatólia hóborította hegyvidéke halálos csapdának bizonyult az 1915-ös szarikamiszi csata török túlélőinek, és egyben szépséggel és fenyegetéssel teli háttérként szolgál Alphan Eşeli rendező csodálatos első filmjének. A film, amely először csak három karaktert mutat be – egy menekült anyát, annak lányát és viharvert ősz kísérőjüket – a kies tájon át a biztonság felé vezető veszélyes úton vezet végig minket, miközben az orosz seregek közelednek, és szétvert egységek vonulnak vissza, köztük két sebesült katona, akik ugyanabban az elpusztított faluban húzzák meg magukat, mint hőseink. A kialakult kísérteties patthelyzetet a történet sokkoló fordulatai szakítják meg újra és újra, miközben az egymástól is rettegő idegenek a szélsőséges elemekkel is kénytelenek megküzdeni.

Halhatatlan szeretők (Only Lovers Left Alive)

Mikor? április 12., 19:30 / 20:45
Hol? Uránia / Puskin

Az egykor oly nyüzsgő Detroit és Tanger adja a történet hátterét, amelyben egy, a világ jelen állásából mélységesen kiábrándult underground zenész újra találkozik megfoghatatlan és titokzatos szeretőjével. Szerelmük már több száz év próbáját állta ki, de a kicsapongóan romantikus idillt hamarosan megszakítja a nő vad, kontrollálhatatlan húgának megjelenése. Fennmaradhatnak-e ezek a bölcs, ám törékeny kívülállók, miközben a modern világ összeomlik körülöttük?

Kálvária (Calvary)

Mikor? április 12., 16:45
Hol? Uránia

James atya jó pap, akit lelki tartása vezérel. Egy nap, amikor vezeklőket fogad, egy számára láthatatlan férfi közli vele, hogy pontosan azért fog végezni vele, mert nem tett semmi rosszat. James egy hetet kap arra, hogy megbékéljen sorsával, és ezalatt sorra meglátogatja felekezete bűnös lelkeit — akik a potenciális gyanúsítottak is egyben. A halálra való felkészülést tovább nehezíti lányának érkezése, aki nemrég kísérelt meg öngyilkosságot. John Michael McDonagh első filmjétől (A Guardista), merőben különböző módon egy csodásan rétegzett humoros drámában egy jó papról mesél, akit egy cinikus, megvetésre méltó közösség gyötör, sokkal filozofikusabban a hitről. A Kálvária két tolvaja sejlik fel itt: az egyik megváltásban részesül, a másik nem. James csodás karakter, aki saját megbocsátását próbálja szembeállítani Isten akaratával, és akit parádésan kelt életre Brendan Gleeson. Nehéz darab, de a végére nagyon összeáll.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.