Most már PlayStation 5-ről készült fényképeket is lehet venni elképesztő összegekért
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha a hiánycikk PlayStation 5 és a körülötte kialakult hiszti kerül szóba, már nehéz meglepni minket, de most bejött egy olyan sztori, amitől még nekünk is elkezdett tikkelni a szemünk.

Pedig tényleg magasan van az ingerküszöb, hiszen már Magyarországon is dupla (vagy inkább háromszoros) áron hirdetik a polcokról hamarjában elkapkodott konzolokat azok, akik gyorsan többet is vettek belőle, hogy utána nyerészkedhessenek egy kicsit azokon, akik elől elorozták a kütyüt.

Amit azonban egyes csalók elkezdtek művelni tőlünk nyugatabbra, azoknak a mi kis magyar nyerészkedőink csak jelenthetnek:

Nem vicc! Az online piactér amerikai és angol szájtjain bukkant fel a jelenség. Ezek a hirdetések a figyelmetlenebb vásárlók számára úgy néznek ki, mintha magáról a konzolról lenne szó, pedig ha az ember végigolvassa a leírást egyértelműen kiderülhet számára, hogy csak a fényképeket teszik föl licitre.

Itt egy gyönyörű példa

A kikiáltási árat sokszor maga a csaló veri fel egy olyan összegre, amit látva az egyszeri balek már azt hiszi, hogy ennyiért valóban a gépet fogja megkapni, ha ő nyeri az árverést. Pedig ha venné a fáradtságot, és figyelmesen elolvasná, miről van szó, egy buznyákot sem utalna az eladó számlájára, aki reklamáció esetén vigyorogva mondhatja, hogy hiszen ő egy képet hirdetett csak, ami le is volt írva feketén-fehéren.

A dologra az eBay is felfigyelt, és gyorsan lecsapott a csalókra, valamint közleményben tudatta a felhasználóival, hogy a jövőben is fel fog lépni az ehhez hasonló jelenségek ellen.

Reméljük, ezzel most már tényleg elértük a mélypontot!

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.