3 millió dollárt ért valakinek a fekete pókruha első megjelenése.

Több mint 3,36 millió dollárral (kicsivel több mint 1 milliárd forint) rekordot döntött egy 1984-es képregény – egészen pontosan egyetlen oldala – egy dallasi árverésen.

A milliárdot érő lapon a Pókember-képregények ikonikus fekete dressze látható.

Mike Zack rajza azért kelt el csillagászati áron, mert ez volt a fekete ruhás Pókember legelső megjelenése. A Marvel Titkos háború című képregénysorozatának nyolcadik kötetében feltűnő fekete ruha nem más, mint az a szimbióta, aki később Eddie Brockkal egyesülve Venomként vált ismertté.

A Heritage Auction árverése előtt szeptemberben adtak utoljára hasonlóan nagy összeget képregényért, akkor egy 1962-es Amazing Fantasy került kalapács alá. Az említett képregény egyébként szintén egy Pókember-történet volt, ami valakinek nem kevesebb mint 3,6 millió dollárt ért. A Heritage dallasi árverésén egyetlen lapért adtak annyi pénzt, mint szeptemberben egy egész képregényért.

Nem mellesleg ugyanezen az aukción kelt el 3,18 millió dollárért (több mint 980 millió forint) a Superman legelső számának egyik ritka példánya is.

Korábban egy 1974-es A hihetetlen Hulk című képregény egyik oldaláért 657 250 dollárt, vagyis átszámítva 203 millió forintot fizettek, ezt a rekordot döntötte meg a fekete ruhás Pókember Dallasban.

(Forrás és kiemelt kép: Heritage Auction)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Maga a Hangya mondta el, miért nem végezte ki Thanost a „hátsó kijáraton” keresztül
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő