Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Feltételezzük, hogy totális Game of Thrones-szüzek úgysem kattintanak egy ilyen címre, szóval nem fogjuk elkezdeni felvázolni, kik azok a Lannisterek és hogy a legutóbbi epizódban miért is gyűlt meg a bajuk egy bazinagy fekete tűzokádó sárkánnyal. Ja, ha nem láttad a szóban forgó epizódot, akkor tudd, hogy spoileresek leszünk. Muszáj lesz.

Tehát jött a Spoils of War című rész, mely a hetedik évadban immár sorban a negyedik, és megmutatta, miért a Trónok harca jelenleg a világ legjobb sorozata. Az epizód végén a Lannister-sereg az Égikertből és a környező tanyákról frissen zsákmányolt szajréval cammogott éppen visszafelé Királyvárba, amikor megjelentek a dothraki lovasok (Ne kérdezd, hogy sikerült nekik néhány óra alatt! Teleportáltak.) a Drogon nevű kedvenc sárkánya hátán lovagló Daenerysszel, és elszabadult a pokol.

Az egy dolog, hogy tévében nem gyakran látni olyan csinnadrattát, amit a készítők a képernyőre varázsoltak, de én speciel így nagy hirtelen még a nagyjátékfilmek közül sem tudnék olyan háborús mozit felemlegetni, amiben tényleg nem tudtam eldönteni, hogy akkor most tulajdonképpen melyik oldalnak szorítok. Ez a csata pedig ilyen volt.

Egyfelől ott volt Dany, aki a show egyik legszimpatikusabb olyan szereplője, aki a Vastrónra pályázik, vele szemben pedig Jaime, aki szemétládából lett pozitív hős, és Feketevízi Bronn, akit semmi szín alatt nem szeretnénk holtan látni.

A csata aztán felemás eredményt hozott, hiszen a Lannister erőket megsütötték és/vagy lekaszabolták, de Jamie sorsa egyelőre még ismeretlen, Bronnak pedig sikerült egy hatalmas ballisztával leszednie a sárkányt az égről... és itt kezdődtek a Bronnt alakító színész, Jerome Flynn megpróbáltatásai.

A színész egy interjúban elmondta, hogy a jelenet forgatása nem volt egyszerű. Hogy mennyire nem, azt ebben a videóban megnézheted, de azon felül, hogy a forgatás során egészen komoly pirotechnikát használtak, Jerome-nak még a sárkányölő gép kezelését is meg kellett tanulnia.

A sorozat fegyvermesterei zsenik! - mondta, és tekintve, hogy a szakemberek minden a sorozatban látható fegyvert valóban működőképesre építenek, nem igazán akarunk vele vitatkozni. Jerome tehát nem csak úgy tett, mintha, hanem valóban kezelgette azt a ballisztát. A sikeres célzásnak köszönhetően Bronn megmentett jónéhány egyszerű katonát az elevenen elégetéstől, végeredményben azonban Jerome-nak azzal kellett szembesülnie, hogy a korábban közönségkedvenc karakter népszerűsége úgy bezuhant, ahogy Drogon a vállba kapott nyílvessző után.

A Twittert elárasztó imádtam Bronnt, de most utálom-típusú sirámokat sem lehetett egyszerű olvasni, de szegény Jerome nem csak a virtuális térben kapta a savat, ugyanis elmondta, hogy a postása konkrétan nem szól hozzá, amiért lelőtte a sárkányt.

Ha geekszemmel nézzük a dolgot – rajongóként nem lesz nehéz –, nem igazán értjük, miért fordultak a népek szegény Bronn ellen, elvégre egy csatában még a legjófejebb katona is az ellenséget nyírja futás helyett, arról nem is beszélve, hogy ki a jó fenét érdekel egy nyamvadt CGI-sárkány, amikor olyan hús-vér karakterekért is lehet izgulni, mint Ser Bronn?!

De komolyan, én például titkon abban reménykedtem, hogy az a nyílvessző a dög koponyájában végzi. Bevallom, úgysem szoktam spanolni a postással.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.