Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Halnapok, csokinapok, télköszöntés mindaz, ami a héten ránk vár. Egy picit utaznunk kell, de talán ez nem is baj.

Édes Napok Budapest

MOM Park – december 24-éig – infó

December 1424-éig tíz napra a MOM Park elé költözik az Édes Napok csokoládé- és édességünnep adventi vására. A rendezvény nagytestvérét a minőségi nyalánkságok kedvelői már jól ismerhetik a budai Várból. A bevásárlóközpont főbejárata előtt felállított pavilonokban különleges csokoládék, édességek, gasztronómiai ínyencségek kaphatóak, amelyekkel bizton megédesíthetjük az ünnepeket.

V. Télköszöntő Fesztivál

Fővárosi Művelődési Ház – december 2231. – infó

A felnőttek számára a Muzsikás karácsonyi koncert, az Évzáró táncház és a Csángó szilveszter hagyományőrző programjai adnak lehetőséget a kulturális kikapcsolódásra, a gyerekeket pedig a Muzsikás gyermekkarácsony várja meglepetésekkel. December 22-én, szombaton 10 órától karácsonyi kézműves foglalkozás kezdődik, majd Littner Anita és Bejczi Bálint vezetésével gyerektáncházban tanulhatnak a kicsik magyar néptáncokat, népdalokat, karácsonyi mondókákat. A táncház után a Maszk Bábszínház előadásában a betlehemi történetet nézhetik meg a családok, melyen a népi, bábtáncoltató betlehemezés hagyományait elevenítik föl.

Karácsonyi Halnapok

Debrecen, Kossuth tér – december 2223. – infó

Az adventi hangulatú gasztronómiai eseményt Debrecen városa, a Hortobágyi Halgazdaság és a népszerű Barabás Étterem évről évre nagyobb sikerekkel szervezi meg. A látogatók örömmel kóstolnak és vásárolnak, hiszen egy ilyen eseményen tökéletesen össze lehet állítani a karácsonyi menüsort. A Karácsonyi Halnapok több száz adag halétel kiosztásával a szeretet ünnepét megszépíti a rászorulóknak is. Debrecen főterének karácsonyi vására a Halnapok idején kiegészül halvásárral, kulturális ünnepi programokkal és betlehemes játékkal.

Fotózz és nyerj! (x)

Értékes nyeremények a Hungaria pezsgő fotópályázatán. Nánási Pál keresi a legjobb fotókat! Tovább a részletekért!

III. Miskolci Szalon-Czukor

Miskolc, belváros – december 23-áig – infó

Kellemesen nosztalgikus hangulatú rendezvény Miskolc belvárosában zenei és kulturális eseményekkel, családi programokkal, hagyományőrző és kézműves vásárral, ahol több mint harminc különböző ajándék- és édességárus, valamint mesterség-bemutatókat is tartó kézműves várja az egybegyűlteket. A Centrum előtt „Téli gasztrosziget” működik forró italokkal, pálinkával és a különleges Miskolczi kolbásszal.

Diótörő az Urániában

Budapest, Uránia Mozi – december 2627. – infó

A két ünnep között különleges komolyzenei válogatással várja az opera- és balettkedvelőket az Uránia Nemzeti Filmszínház. Először a Diótörő kerül vászonra a Bolsoj Balett előadásában, kétszer is, nehogy valaki lemaradjon a karácsonyi alapműről.

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
Hogyan legyünk milliárdosok egyetlen karácsonyi dalból?
Így éld túl a téli autózást!

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.