Hétfő hajnalban a román parlament olyasmit látott, amire nemigen volt még példa: egy seggrészeg ír turista nyitogatta az irodák ajtajait a szállodai szobája után kutatva.

Ez a sztori még pont időben érkezett ahhoz, hogy beleférjen 2021-be. Az ír megcsinálta. Arról ugyan nem szól a fáma, hogy mennyi alkoholt kellett innia ahhoz, hogy a világ harmadik legnagyobb kormányzati épületét összekeverje a hoteljével, de igazából nem is ez a lényeg.

Hanem az, hogy emberünk a jól sikerült vasárnap este után megcélozta a Nép Házát, először átmászott annak kerítésén, majd betört egy földszinti ablakot és bemászott. Egészen elképesztő, de nem teperték le a földre már akkor, amikor átlibbent a kerítésen, sem akkor, amikor csörrent az üveg, sőt, még akkor sem, amikor elkezdett odabent faltól-falig tántorogva irodákba nyitogatni. Azt csak mi jegyezzük meg, hogy mivel ez az épület több mint ezer szobával rendelkezik, a fáradt turista biztosan talált volna végül egy olyat, ahol meg tudta volna húzni magát, aztán másnap úgy sétálhatott volna ki a friss levegőre, mintha mi sem történt volna.

Az ír egészen a harmadik emeletig jutott, mire az őrség elfogta és letartóztatta. Ezután még egy órán keresztül képtelenség volt vele szót érteni, annyira rottyon volt. El tudjuk képzelni, hogy hordták neki az ásványvizet, mire kihallgatható állapotba került. Akkor aztán elmondta, hogy ő tényleg nem akart semmi rosszat, egyszerűen csak összekeverte a gigantikus épületet a szállodájával. A tévedés miatt most rongálás és középületbe való betörés miatt kell felelnie.

A The Irish News megkereste a külügyet, ami érthető okokból nem adott tájékoztatást. Az ilyen diplomáciai fiaskókat jobb csendben intézni.

Ez is érdekelhet:

(via, főkép: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Nagyjából 200 kamasz tört be egy floridai villába, hogy illegál házibulit rendezzenek