Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Három nő, aki zsebre tette a nyolcvanas éveket. Mindhárman brutálisan szexik voltak. Mindhármuktól tudunk dúdolni slágereket. De hol vannak most?

Samantha Fox

Aki esetleg lemaradt volna róla, Fox a nyolcvanas évek legnagyobb popkulturális csöcseinek tulajdonosa, aki egyszerre fért fel a Bravo és a Playboy címlapjára is. A férfiúi mocskos fantáziákban megjelenés koronázatlan királynőjéről kiderült, hiába énekli elcsukló hangon azt, hogy taccs mí, taccs mí, tulajdonképpen csak azok érinthetik meg az áhított domborulatokat, akik maguk is hasonlóval rendelkeznek. Fox ugyan pasikkal is járt régebben (köztük Paul Stanleyvel is a Kissből), de valamiért mindig azt pletykálták róla, hogy a saját neméhez vonzódik. És tényleg. 2015-ben sajnos arról szóltak a vele kapcsolatos cikkek, hogy barátnője, Myra Stratton rákban elhunyt. Ő és Fox 16 évig alkottak egy párt.

Az énekesnő egyébként néhány évente előkerült különféle dalokkal és lemezekkel, de egyikkel sem ért el nagy sikereket. A 2010-es évben például egy igazi lakossági diszkóval próbált visszakerülni a köztudatba, de a Forever című szösszenet nem sok embert izgatott fel, mivel nem voltak mögötte csöcsök, vagy már lógtak, vagy már nem érdekeltek senkit.

Az énekesnő viszont sosem adja fel, ugyanabban az évben még kihozott egy Beatles-feldolgozást a Beatles összes Ukulelén (!!!) című projekthez, az I Should Have Known Better átirata szintén lakossági diszkó volt, de mondjuk nem Berlinnek szólt, hanem a Hupikék Törpikék-albumok azon rajongóinak, akik vagy még nem hallottak a Beatlesről, vagy túl fiatalok ahhoz, hogy felemeljenek egy vasvillát, és elinduljanak Fox háza felé. És persze ne felejtsük ki a Güntherrel közös Touch Me feldolgozást sem, ami a mai napig erős muhahára késztet mindenkit. Pár éve a La Isla Bonitával haknizta végig a világot, igen, a Madonna-dallal, ráadásul úgy, hogy semmi sem változtattak az eredeti dal alapján. Luxuskaraoke. 2016-ban aztán élő zenekarral rockra váltott, úgy adta elő gyakorlatilag bárhol a Touch Me-t.

Színésznőként is igyekszik megmutatni magát, 2015-ben mutatták be az állítólag teljességgel pocsék 7 Cases című filmet, ami sok vizet nem zavart, mondjuk miért is zavart volna, hiszen abszolút straight to dvd alkotásról beszélünk. De most tessék megkapaszkodni, még idén egy minisorozatban, az A Study in Redben tűnik fel,

Sabrina

Bojz, bojz, bojz – szólt a hangszórókból ’87-ben, de nem lenne nagy csoda, ha a dal helyett a videóra emlékeznénk leginkább. A klipben lubickoló, irdatlan nagy mellű lány, egy bizonyos Sabrina Salerno látványától nem igazán tudtunk szabadulni, mivel a hölgy domborulatainál csak nézése volt vadítóbb. Mindenki azon izgult, mikor esik már le róla az a helyén maradni egyáltalán nem akaró, rikítóan fehér bikinifelső. Egyszer meg is történt fél másodpercre. Sabrina igazi szexikonná vált, és bár több albummal és kislemezzel is jelentkezett, az olaszokon kívül már senkit sem tudott lázba hozni dalaival.

Sabrina tévés karrierbe kezdett, majd rájött, neki bizony nem hiányzik a szexi csöcsi szerep, hiányozzon az a férfiaknak, amitől megorrolt rá a menedzsmentje, hiszen hogy úgy mondjuk, pontosan ettől volt a kisasszony rengeteg pénzt hozó fejős tehén. A kisasszony lemezei sorra buktak meg, csalódottságában pedig a színház felé fordult, ahol igazi meglepetésként a kritikusok elkezdték szeretni. Ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy soha többé ne énekelje el a Boys-t, sőt, ’99-ben egy iszonyatosan csúnyán megbukott lemezzel is jelentkezett, aztán feladta énekesnői karrierjét, már ami az új dalok eldalolászását jelenti.

Sabrina ugyanis a mai napig fellépeget, 49 évesen jobban néz ki, mint fiatalon, vélhetően van ehhez valami köze a modern orvostudománynak is. Hét évvel ezelőtt, 2010-ben pedig egy igazi poptörténelmi, azaz inkább csöcstörténelmi esemény következett be, valami olyasmi, mint a Zalatnay–Cicciolina páros által elduruzsolt Kebelbarátnők című méltán elfeledett mestermű esetében: Sabrina és Samantha Fox ugyanis a Blondie Call Me-jét dolgozta fel közösen, és még klipet is rittyentettek hozzá. A hölgy nem mellékesen saját stúdiót épített, ahol dolgozott már Sadéval és a Simply Reddel is, de elég jól fut menedzserként is, a New Boys Productions ügynöksége számos felfedezettel büszkélkedhet. Feldolgozásokkal jön elő néha, butadiszkósította például a Cardigans Erase/Rewindját, amelynek klipjében simán letagadhatná a korát, a dalt mondjuk sajnos nem sikerül semmissé tenni. Bár megvan a kis közönsége, mi rajongunk a Cardigans eredetijéért.

Belinda Carlisle

Egy lobogó vörös hajkorona, egy eszméletlenül szexi énekhang és egy tökéletes test. Nagyjából ennyit mondhatunk el a sokdalos Belindáról, aki a Go-Go’s  feloszlása után igazán sikeres szólókarrierbe kezdett, és bár sokakat kifejezetten irritált minden egyes Sláger Rádió-kompatibilis dala (Circle in the Sand, Heaven is a Place on Earth, La Luna), klippel együtt azért valahogy mégis sokkal elviselhetőbbnek bizonyultak. Csak mert a célszemély nem átallott bennük szexin vonaglani, ami ugyebár még a leglakosságibb böllér-technót is széppé képes varázsolni.

Mikor Belinda csillaga már nem csillogott annyira fényesen, 43 évesen elérkezettnek látta az idejét, hogy levetkőzzön a Playboynak. De a legnagyobb meglepetésre a fotók nem egy 43 éves, hanem egy 25 éves nőt mutattak. Az énekesnőn persze nyilván sokat segített a Photoshop (és rossz nyelvek szerint a plasztikai sebésze) is, de még a szent és sérthetetlen technika sem segíthet mindenen. Be kellett vallani, Belinda ennyi idősen is vadítóan szexi.

Némi zavar azért támadt az erőben: a fotózást állítólag azért is vállalta el, hogy az éppen akkor újra összeállt The Go-Go’s turnéját reklámozzák, közben viszont folyamatosan csak buddhizmusáról volt képes beszélni. Carlisle teljesen elmerült a vallásban férjével együtt, akivel már 31 éve él boldog házasságban.

Az egykori vörös dög a mai napig is aktív, turnézgat, sőt, új lemeze is jön, amire tíz éve nem volt példa. A Wilder Shores címre hallgató albumot állítólag a jóga inspirálta, úgyhogy túlságosan nagy vadságra nem kell számítani. De aztán ki tudja, lehet, hogy ő nem úgy jógázik, mint egy átlagember, hanem mint egy a világ értelmét már régóta ismerő duhaj pornószínésznő.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.