Sophia Loren 86 évesen is csodálatos
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ennyi idősen főszerepet vállalni, és tündökölni egy filmben csak az igazi legendáknak sikerül. Sophia Lorennek simán megy az Előttem az életben.

2014-ben úgy tűnt, hogy Sophia Loren végleg befejezte színészi pályafutását egy kisfilmben, az Emberi hangban, amit fia, Edoardo Ponti rendezett, de szeme fényének sikerült a nagy mutatvány újra, hat évvel később kirángatta anyukáját a nyugdíjas létből, hogy megint főszerepet játsszon egy egész estés Netflix-filmben. 86 évesen. És nem is akármilyen filmben. Nem is akárhogy.

Romain Gary Előttem az élet című regényének új feldolgozásához állt kamerák elé, amit 1977-ben már filmre vittek, nem is sikertelenül, az akkori változat elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscart is. Akkor minek kell megint elmesélni ezt a sztorit? Mert miért ne? A mondanivalója aktuális, Sophia Lorent pedig mindig szívesen nézi az ember.

Nyilván legyintene az ember, mert gondolná, hogy az egész arra lesz kihegyezve, hogy a legendás színésznő megint kamerák elé állt, akármilyen is lesz a végeredmény, megnézi az ember, aztán csókolom, máris lehet mondani, hogy sikeres volt a film, Sophia pedig mehet végleg nyugdíjba, de szerencsére nem erről van szó. Bár az Előttem az élet néha erősen átlép a giccshatáron, nagyon is szerethető film, és főleg a színészi játékok miatt az.

A sztori központjában egy Auschwitz-túlélő egykori prostituált, Madame Rosa áll, aki prostituáltak gyerekeit neveli. Nem könnyű vele, elég karakán nő, de azért vajból van a szíve, viszont amikor rásózzák a problémásnál is problémásabb Momót, felrobban a bomba, a fiú ugyanis egy pillanat alatt csapja ki bárki fejében a biztosítékot, drogdílerként dolgozik, agresszív, senkit sem kímél, nem reagál a kedvességre. Legalábbis látszólag. De amikor kiderül egy és más Madame Rosáról, kíváncsi lesz, és elkezd leolvadni a jég.

Semmi igazán meglepőre nem érdemes számítani az Előttem az élettől, előre látod szinte minden fordulatát, mégis működik. Egyszerűen jó nézni, hogy milyen régimódi, mennyire nem veszi félvállról a karaktereit, kicsit olyan is, mintha nagyjából 20 évvel ezelőtt egy fiókban maradt volna, és most vették volna elő.

Sophia Loren kisujjból kirázza Madame Rosa karakterét, pedig nem egyszerű a szerep, viszont jó látni, hogy 86 évesen sem okoz neki gondot egy ilyen feladat, bár állítólag ez abszolút a fiának köszönhető, aki tökéletesen tudja, hogyan kell bánni az anyukával a forgatáson, hogy a maximumot hozza ki magából, ezért is vállalta el a szerepet.

Az Előttem az élet nem egy maradandó, de nagyszerű film, szívvel és lélekkel rakták össze, és ezt nem lehet nem szeretni benne. A sztoriját ezerszer láttad már máshol, viszont a színészei rettentően jók, még az apróbb szerepekben játszók is, ettől érződik abszolút élőnek, Sophia Loren pályafutása pedig tökéletes véget érhet egy ilyen mozival. De hát ki tudja, talán a fia még rá tudja beszélni egy újabb munkára.

8
  • Sophia Loren nagyszerű
  • De Ibrahima Gueye játéka lopja el a show-t
  • Láttad már ezt a sztorit százszor, de az Előttem az élet mégis sokkal élettelibb az átlagnál
HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.