A DJ hatalmas NFT-fan. Az NFT, azaz a non-fungible token egy olyan digitális adat – kép, animáció, videó vagy akár hangfájl –, melynek eredetiségét blokklánc alapú tokenek segítségével tudják bizonyítani.

Az online térben persze bármiről pillanatok alatt lehet másolatot csinálni, de az NFT technológia lényege pontosan az, hogy egy-egy adott fájlról könnyedén meg lehessen mondani, hogy az az eredeti, vagyis a másolataival nem felcserélhető.

Nem baj, ha nem látod abban a rációt, hogy miért képesek egyes emberek egy digitális képért csak azért milliókat kifizetni, mert az az eredeti. Az NFT-k piaca még kialakulóban van, és a showbiznisz sűrűjében mozgó emberek sem tudják sokszor, hogy mit kezdjenek ezzel a dologgal.

Ebben a cikkünkben már rávilágítottunk mekkora bizniszről van szó:

Steve Aoki mondjuk pont tudja, mit csinál, és mielőtt kiröhögnéd a most következő mutatványa miatt, szólunk, hogy valójában a csávó ezzel tényleg súlyos pénzeket keres. Na de először következzen a dolog mulatságos része!

A DJ a minap az egyik fellépésén hirtelen megállította a zenét, és megmutatott a közönségnek egy jóindulattal is óvodás szintű rajzot egy alienről, amit néhány nappal korábban nagyjából 260 millió forintnak megfelelő kriptovalutáért vett meg.

Nézd meg ezt a gyönyörű kis alient! Meg kellett állítanom a zenét, annyira kibaszottul izgatott vagyok!

A DJ természetesen NFT formájában szerezte meg a rajzot, vagyis te akárhány másolatot tudsz róla készíteni, az eredeti mindig Aokinál lesz. Ő maga egyébként nagyon tolja a témát Twitteren, és már többször is elmondta, hogy az NFT-k gyűjtögetése újra visszaváltoztatta őt gyerekké.

A poén az, hogy a közönsége totálisan letojta az egész közjátékot. Nézd csak!

És a derültség után akkor most azt is elmondjuk, miért volt okos ezzel a megmozdulással a 44 éves DJ, bár ha belegondolsz, magad is kitalálhatod: ez a béna rajzocska most már az a béna rajzocska, ami miatt Aoki megállította a fellépését, vagyis biztos lehetsz benne, hogy már csak emiatt drágábban tudja majd eladni a firkálmányt a következő tulajdonosának.

Ezt Aoki is tudja, hiszen nemcsak hobbiszinten foglalkozik a témával, hanem az NFT-k egyik legnagyobb szószólója, és OddKey néven még saját NFT piacteret is üzemeltet. A rajzocskát egyébként január 7-én vette meg, melyet követően az ilyen alien-firka-NFT-k értéke 60 százalékot emelkedett, amire most neki még egy lapáttal sikerült rápakolni.

A bulit nyilván nem pörgette fel vele, de az biztos, hogy ő maga nagyon jól járt azzal, hogy néhány pillanatra levette a hangerőt.

(Forrás: DJmag, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A várva-várt Harry Potter-videojáték legújabb kedvcsinálója húszperces és gyakorlatilag nem történik benne semmi
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!