1993-ban már megpróbálták egyszer filmre vinni a leghíresebb videojátékos karaktert, de a Super Mario Brothers végül igazi tragédia lett. Most ismét nekifutnak.

Ezúttal azonban meg sem próbálják élőszereplős változattal ránk hozni a frászt, a jövő karácsonyra előirányzott mozi ugyanis animáció lesz, amit a Nintendo, a Universal Pictures és az Illumination közösen hoz tető alá.

Szóval előfordulhat, hogy a végeredményt látva nem akarunk majd magunkon eret vágni, és akadt néhány világhírű színész, aki ezt szintén így gondolta. A film karaktereinek hangját kölcsönző művészek listája ugyanis igencsak impresszív.

Chris Pratt, azaz Űrlord lesz Mario hangja, fivérét, Luigit pedig Charlie Day fogja szinkronizálni. Anya Taylor-Joy Peach hercegnő, Jack Black Bowser, Keegan-Michael Key Toad, Seth Rogen pedig Donkey Kong szerepében domborít majd. El kell ismerni, hogy a szereposztás igen figyelemreméltó, az alkotók ráadásul kihangsúlyozták, hogy a színészek kiválasztását hosszas casting előzte meg.

A filmet Aaron Horvath és Michael Jelenic rendezi, akik korábban rajzfilmsorozatokkal tették le a névjegyüket Hollywoodban. Természetesen minket nem kell izgasson, hogy kik szolgáltatják a karakterek hangjait, hiszen itthon minden bizonnyal remek magyar szinkronnal kerül a mozikba az alkotás, de azért a gárda minősége finoman jelzi, milyen színvonalra számíthatunk, amikor 2022. december 21-én a filmet bemutatják.

És ezt olvastad már?
272-vel hasított bringával az új világrekorder