Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Bosszúállók: Végjáték jött, és miután láttuk, éreztük, hogy győzni is fog. Ezt egyébként ugyanígy gondolta minden épeszű elemző, mégis le kell ülnünk egy percre, amikor rápillantunk a film által a premier óta eltelt öt nap alatt betermelt összegre.

A Disney részvényesei már pukkanthatják is a pezsgőt. Először is, a Végjáték valami elképesztően pozitív fogadtatást kapott, nemcsak a nézőktől (igazából ők számítanak), de a kritikusoktól is. (Mi is simán dobtuk rá a 9 pontot.)

Az IMDb-n például közel kétszázezer néző szavazata alapján jelenleg 9,1 ponton áll, aminek a fényét még a 77-es metascore sem tudja elhalványítani. Az i-re a pontot azonban nem is ez, hanem az teszi fel, hogy

Ebből 350 millió csak Amerikában folyt be, ami annyira nagy szám, hogy az előző csúcstartóra, ami egyébként történetesen épp a Végtelen háború, majdnem százmillió dollárt vert rá.

Nincs mese, a Végjáték a jelek szerint a világ összes pénzét meg fogja keresni, és még évtizedek múlva is elemzések tárgya és hivatkozási alap lesz.

Tetszik vagy sem, ez már most box office-történelem.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.