A Teletabik első alkalommal 1997 márciusában került adásba és 365 epizódot élt meg, vagyis pontosan egy évig nézhetnél belőle napi egy részt ismétlések nélkül. Nálunk az RTL Klub tűzte a műsorára, és bár a szériát kifejezetten a legapróbbaknak szánták, emlékszünk, hogy ez nem akadályozott meg minket, kamaszokat abban, hogy egymás között alaposan széttrollkodjuk a számunkra igen bugyuta sorozatot.

Pedig hát a négy színes földönkívüli infantilizmusa egyáltalán nem nekünk szólt, mi mégis magunkra vettük. Így lehetséges, hogy egy totyogóknak készült alkotásra egy egész generáció úgy emlékszik, hogy sokan még a főszereplők neveit is fel tudnák sorolni, a Teletabik intrója pedig még annál is élénkebben él a fejünkben.

Az egész ugye a felkelő nappal kezdődött, amiben egy ránézésre egyéves körüli kisbaba vigyorgott és gügyörészett, ezzel is megadva az alaphangot a következő szűk félórához. Ha esetleg megkoptak volna az emlékeid, íme, tolunk neked egy memóriafrissítőt:

Most pedig jöjjön a fekete leves! Ami akkoriban nemigen jutott el senkihez, hogy a napocskában egy bizonyos Jessica Smith arcát láthattad, aki kilenc hónaposan kapta meg a szerepet. Jess most már a 27. életévét tölti, és ez már önmagában iszonyatos info ránk nézve, ha pedig mutatunk róla egy képet, egészen biztosan téged is meg fog rohamozni az a kényelmetlen érzés, hogy nagyon nem vagy már fiatal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jess Smith (@j.smith_1995) által megosztott bejegyzés

Jess Kentben él, és kifejezetten azzal lett ismert, hogy 2015-ben, amikor a brit televízió ismét műsorára tűzte a Teletabikat, az interneten tette közzé, hogy a napocskában mosolygó tündéri kisbaba bizony ő maga.

A dologgal csak mérsékelt sikert aratott, hiszen az Instagramon alig jött össze neki a kétezer követő, de a beismerése arra mindenképpen jó volt, hogy az a generáció, aki annak idején teli pofával vigyorgott a Teletabikon, most rohadtul öregnek érezze magát.

Ez is érdekelhet:

Egyre népszerűbb egy videó, aminek gyártója azt állítja, hogy a Metallica rasszista

Az influenszer szerint el kellene törölni a Stranger Things miatt a fiatalok körében is hirtelen népszerűvé lett bandát.

És ezt olvastad már?
Szökött rabszolgát játszik Will Smith az Oscar-pofon utáni első filmjében