Korábban arról szóltak a hírek, hogy botrányos válása – pontosabban a botrányos házassága alatt történtek – miatt darabokra hullik Johnny Depp karrierje, de ezt a jelek szerint nem mindenki gondolja így. A San Sebastián-i és a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál szervezői például életműdíjat szavaztak meg a színésznek.

A cseh mustra augusztus 20-án kezdődik, a spanyol pedig szeptember 17-én, vagyis az elismerés még nincs Depp zsebében, de már most megszólaltak azok, akik szerint nem kellene díjat adni egy olyan embernek, akit jogerős bírósági határozat alapján lehet asszonyverőnek nevezni.

A Női Filmesek Spanyol Szövetsége nevű szervezet elnöke, Cristina Andreu nagyon nem örül az életműdíjnak. Kijelentette, hogy szerintük az elismerés azt üzeni, hogy

amíg jó szakember vagy, nem baj, ha bántalmazod a feleséged.

Erre aztán José Luis Rebordinos, a San Sebastián-i fesztivál igazgatója azt válaszolta, hogy egy filmfesztiválnak nem feladata a filmszakma szereplői feletti ítélkezés, nekik csak az a dolguk, hogy elismerjék azokat, akiknek a munkája gazdagítja szerintük a filmművészetet.

A cseh fesztivál szervezője még ennyi szót sem fecsérelt a tiltakozásra, csak bejelentették, hogy Deppnek életműdíjat adnak és kalap-kabát.

Ez is érdekelhet:

(via)

És ezt olvastad már?
Sajnálattal közöljük: nem biztos, hogy le tudnád csapni Mark Zuckerberget