A Simon Leviev nevű imposztorról szóló dokumentumfilm hatalmasat megy a Netflixen. Ahogy a világ több országában, úgy ez az izgalmas, megdöbbentő alkotás Magyarországon is a nézettségi toplista élére került néhány nap alatt.

A Tinderen gyanútlan, romantikára vágyó fiatal lányokat elcsábító, majd őket hatalmas összegekkel megkárosító pszichopata sztoriját mi is ajánlottuk megtekintésre kritikánkban, bár előre szóltunk, hogy a film komoly csapást mér a néző igazságérzetére.

Mégpedig azért, mert a címszereplő bűnöző lelepleződése után csalás és okirathamisítás miatt egy rendkívül enyhe börtönbüntetést kapott Izraelben, ahonnan jó magaviselet miatt mindössze öt hónap letöltése után szabadult, miközben több áldozata a mai napig is szenved az általa okozott károktól.

És ez még mind semmi, ugyanis Leviev szabadulása után néhány hónappal elkezdett olyan képeket feltölteni Instagram-oldalára, melyek szerint ismét lubickol a pénzben, magángépen utazik, jachtokon pózol, luxusautókat vezet és drága éttermekben tölti az idejét izraeli modell barátnője társaságában.

Forrás: Instagram, simon_leviev_official

A vérforraló sztoritól rengeteg embernek kinyílt a bicska a zsebében. Legnagyobb meglepetésünkre a csaló követőinek száma a doku bemutatása után kilőtt az egekbe, de ezzel párhuzamosan érthető okokból megjelentek azoknak a hozzászólásai is a képei alatt, akik a Netflix alkotásának megtekintése után egy kanál vízben meg tudták volna fojtani emberünket.

Leviev egészen tegnapig tett úgy, mintha minden frankó lenne, amikor egy Insta-sztoriban végre a következő üzenettel fordult a követői felé:

Köszönöm a támogatásotokat! El fogom mondani a sztorit az én szemszögemből is a következő napokban, ha kitaláltam, hogyan tehetem ezt meg a lehető legjobban, tiszteletben tartva önmagam és a történetben szereplő más személyeket is. Addig is, kérlek titeket, hogy tartsátok nyitva a szíveteket és az elméteket!

Érdekes hangnem, főleg, mert a róla szóló film végén bejátszottak egy tőle származó hangfelvételt, melyben habzó szájjal fenyegette meg a doku készítőit, hogy pert akaszt a nyakukba, ha közzéteszik az alkotást. Ehhez képest a fenti behízelgő stílus igen meglepőnek tűnik, különösen a támogatást megköszönő rész, amivel fogalmunk sincs, kikre célozhatott Leviev.

Mielőtt azonban ez kiderülhetett volna, a simon_leviev_official Instagram-account hirtelen törlődött a platformról, aminek egyébként több oka is lehet. Előfordulhat, hogy a csalónak a képei alá érkező fenyegetésekből lett elege, de van egy sokkal valószínűbb forgatókönyv. Bár Leviev a büntetőjogi felelősségre vonást érthetetlen módon megúszta, a sértettek előtt még ott a polgári peres eljárás lehetősége, az Instagramra feltett képeit látva pedig emberünk nehezen védekezhetne azzal, hogy egy árva buznyákja sincs, amivel kártalaníthatná áldozatait.

Kíváncsian várjuk, hogyan folytatódik a Tinder-csaló vérforraló története.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Nagyjából 200 kamasz tört be egy floridai villába, hogy illegál házibulit rendezzenek