Van Damme pusztít, Almodóvar repül - Tíz DVD/Blu-ray a hosszú hétvégére
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Semmiképpen sem szeretnénk, ha otthon ülve azon gondolkodnál, most mi a francot kezdjek nézni unalmamban. Segítünk. Íme néhány friss DVD minden eshetőségre!

Az a bizonyos első év

Egy meglepően jól induló, de a végére teljesen sablonossá váló romantikus történet, ami még így is minden egyes romkom inverze lehetne. És valahol az is. Dan Mazer, Sacha Baron Cohen, azaz Borat, Brüno és Ali G társszerzője egyedül hozott össze egy kellemes, de igazán nagyot nem harapó vígjátékot, ami azért így is tartogatott szerintünk néhány igen komoly poént. Otthonra tökéletes.

Gonosz halott

Ha valami nagyon brutálisra vágysz, és nincs egy megátalkodottan leskelődő gyerek sem a közelben, akkor jöhet az Evil Dead-remake, ami borzasztóan undorító, kegyetlen és meglepő is egyben. A régiek színvonalát nem éri el, de majdnem, és ez már nagy szó egy remake-től. Csak bátraknak és edzett gyomrúaknak ajánljuk ezt a horrort. Kritikánkat olvasd el róla itt!

Tökéletes katona: A leszámolás napja

A negyedik Tökéletes katona-film egészen nézhető lett, sokak szerint egyenesen a legjobb mind közül. Hogy ez mennyire igaz, azt most nem szeretnénk itt eldönteni, de ha egy igazi trash movie-ra vágysz, amiben túlteng a tesztoszteron, akkor nem nagyon találsz jobb filmet a hosszú hétvégére. Lundgren és Van Damme neveit olvasva úgyis tudod, mit kapsz a pénzedért.

 

Az óriásölő

Hogy a gyerekkel is legyen mit nézni, itt a nemrég DVD-n és Blu-rayen is megjelent Bryan Singer-kaland, ami pont annyira látványos, kalandos és meseszerű, hogy még aput is lekösse, miközben a gyerek azon izgul, vajon jól megszívják-e az óriások a legvégén. Te biztosan tudod a választ. Ne spoilerezz a gyereknek, nem szép dolog! Kritikát keresel? Itt megtalálod a miénket!

Túl a fenyvesen

Van az úgy, hogy az ember egy borzasztóan lassú folyású drámára vágyik. Két és fél óra szenvedéstörténet ez, ami több szálon, sőt, több generáción keresztül tart a semmibe, aztán a végén minden értelmet nyer, és rájössz, hogy miért is olyan jó színész Bradley Cooper és Ryan Gosling. Az év eddigi legjobb drámáját mi szerettük, adj neki te is egy esélyt, ha valami mélyebbre vágysz!

A hallgatás szabálya

Igazi régi vágású thriller, amelynek rendezői székében Robert Redford ült, és ha már így alakult, elvállalta a főszerepet is, majd felhívta néhány haverját, hogy lenne-e kedvük beugrani. Susan Sarandon, Shia LaBeouf, Julie Christie, Nick Nolte, Stanley Tucci és Sam Elliott szerepel Redford mellett ebben a nyomozós filmben, ami a mozikban nem sok vizet zavart, ettől függetlenül azonban még egy kellemes darabról beszélünk. Érdemes vetni rá egy pillantást.

G.I. Joe - Megtorlás

Az első eresztés ugyan nem hagytott bennünk mély nyomot, mert a legkevésbé sem volt hajlandó megidézni a régi akciófigurák világát, a második rész viszont sokkal többet mutat a műanyag hősök problémamegoldó módszereiből, vagyis inkább abból, mi hogyan szerettük volna jobbá tenni a világot velük. Hogy mennyire buta? Nagyon, de egyszer nézhető akciófilm. Guilty pleasure-mozi, egyszer-egyszer még mi is elmorzsoltunk egy könnycseppet közben.

Eleven testek

Szerelmes zombi. Hát hogyne. Majd értesítjük! De aki egy újabb Alkonyat-ot várt ettől a kicsavart Rómeó és Júlia-sztoritól, az nagyot tévedett. Ugyan a főszereplőnő simán megnyerne bármilyen Kristen Stewart-hasonmásversenyt, mégis egyfajta remek humor járta át ezt a filmet. Nem váltotta meg a világot, több helyen pedig felhorkantál, mint egy zombi, de ettől még egy délutáni mozizásra tökéletes választás lehet. Érdemes félretenni az előítéleteidet. Kritikánkat itt olvashatod.

Szeretők, utazók

Almodóvar legmelegebb járatán minden megtörténhetett, ezért nem igazán ajánlanánk homofóboknak ezt a filmet, ellenben azok, akik mindenféle előítélettől mentesen tudnak nézni egy olyan művet, amelynek igazi cselekménye nincs, sztorik viszont akadnak benne dögivel, annak érdemes belelesnie a Szeretők, utazók-ba. Súlya egyáltalán nincs, így inkább délutáni semmittevéshez ajánlott. A filmről készült kritikánkat itt olvashatod.

Bosszútól fűtve

A tetovált lány eredetijének rendezője, Niels Arden Oplev a felelős ezért az akciófilmért, melyben Colin Farrell és a rendező kedvence, Noomi Rapace parádézik. A bosszúvágy nem túl diszkrét szele járja át a történetet, kisebb szerepekben Terrence Howard és Dominic Cooper is feltűnik, szóval nagy megfejtésekre nem szabad számítani, de két órára leköti az embert, ha éppen nincs más dolga.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.