Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Itt a MoziÜnnep, a jegyár október 10–13-ig csak 690 Ft, 3D-s filmek esetén 890 Ft. A Gravitáció ebből a körből kimarad. Íme tíz tipp, hogy mire válts olcsó jegyet.

Mocsok

Egy velejéig mocskos rendőr, aki mindent megtenne az előléptetésért. Mi nagyon szerettük ezt az Irvine Welsh-regényből készült filmet (kritikánkat itt olvashatod), amiben James McAvoy élete alakítását nyújtja. Beteg, megrázó, vicces, és ami a legfontosabb, szórakoztató film.

Don Jon

Joseph Gordon-Levitt első rendezése, ami szerintünk bőven 8/10-es kategóriát ütött meg (kritikánkat itt olvashatod). Film egy olyan srácról, aki akkor is ráránt egy pornóra, ha előtte történetesen Scarlett Johanssont csábította az ágyába. Vicces, szívhez szóló, remek darab.

Blue Jasmine

Woody Allen nem volt túlságosan jókedvében, amikor tető alá hozta ezt a drámát, de európai körútjáról mintegy hazatérve sem készített rossz filmet. Sőt! Cate Blanchett lejátssza a csillagokat is az égről ebben a moziban, amiből mindent megtudhatsz az önsorsrontásról. Olvasd el róla készült kritikánkat!

Fogságban

Egy premierfilm, amit máris fillérekért izgulhatsz végig. Gyerekrablós sztori bő lére eresztve, Hugh Jackman élete alakítását nyújtja. Az első pillanattól az utolsóig a székbe szögez. Mi nem tudjuk eléggé meleg szívvel ajánlani azoknak, akik szeretik a pattanásig feszült helyzeteket a moziban. Ennyi pénzért ajándék.

Hajsza a győzelemért

Az év sportfilmje simán (kritikánkban az év egyik legjobb filmjeként is emlegettük), nem mellesleg az utóbbi évek egyik legjobb életrajzi mozija is. Niki Lauda és James Hunt állandó Forma–1-küzdelméről és arról a bizonyos tragédiáról is megemlékező film Ron Howard ügyes munkája. Ha nem láttad, ne gondolkozz azon, mit nézz meg hétvégén!

Időről időre

Egy premier előtti vetítés, melyet már volt szerencsénk látni, és csak és kizárólag a tökéletes randifilmként tudunk aposztrofálni. Az Igazából szerelem rendezőjének friss filmjénél kedvesebb romantikus vígjátékot nem láttál már nagyon régen, szíve, lelke van, és a végén még a férfikönnyek is könnyen előkerülhetnek.

Metallica: Through the Never

Metálvilla a moziban 3D-ben, ennek köszönhetően nem 690-ért, hanem 890-es kiemelt helyárért bólogathatod végig a Metallica legjobb koncertjét, melyet Antal Nimród rendezett, és ahogy kritikánkban írtuk, ebből a műfajból ebben a pillanatban nagyon nehéz lenne többet kihozni. Plusz történetszálat is kapsz a pénzedért, de elhanyagolható a jelenléte. Rajongóknak abszolút kötelező!

Szemfényvesztők

Kellemes átverős/bűvészes film, amiben minden ötödik percre jut egy nagy csavar. Vannak hibái, de az elejétől a végéig olyan veszett tempóban pörög, hogy nem tudod figyelni a kezét, pedig mindig csal. Akik szeretnek folyamatosan meglepődni, és nem szeretik, ha egy film lassú, pótolják be lemaradásukat, már csak azért is, mert készül a Szemfényvesztők második része. Olvasd el filmről készült kritikánkat is!

Démonok között

Váltás alsó táskába helyezését ajánljuk ehhez a kísértetházas filmhez, ami nálunk 8/10-re vizsgázott (kritikánk itt olvasható), és napokig nem tudtunk jó szívvel mosolyogni tőle egy sötét szobában. James Wan, a Fűrész rendezője nem belez, nem ontja a vért, finom eszközökkel éri el azt, hogy félj a sötétben. Ügyes darab.

Iron Sky – rendezői változat

Na tessék, megint egy premierfilm! Az Iron Sky-t még nem láthattad itthon moziban, húsz perccel hosszabb rendezői változatban pedig pláne nem. Aki lemaradt volna a sztoriról: a nácik a második világháború után a Holdra menekültek, onnan tervezik a bosszút. Az idejük pedig végre eljött. Súlyos társadalomkritika, még több sztori, még jobb CGI 690 Ft-ért.

A filmeket keresd a Mi Mozink, a Cinema City és a Sugár Mozi programjában október 10–13 között!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.