Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az idei eszméletlen Oscar-finálé kapcsán összeszedtük azokat az eseteket, amikor az egyébként olajozottan működő díjátadó-gépezet atomjaira hullott szét. Aztán jöhetett a magyarázkodás.

John Travolta és Adele Dazeem, vagy ki a franc

Travolta a 2014-es Oscaron nem igazán volt a topon, amikor Idina Menzelt kellett volna felkonferálnia, hogy jöjjön az elkerülhetetlen Let It Go a Frozenből. Annyi hiba csúszott a számításba, hogy Travolta Adele Dazeemot konferálta fel, ezt sikerült leolvasnia a súgógépről. Ülj le, egyes.

Steve Harvey szépségkirálynőt hirdet. Aztán egy másikat is.

A mostani Oscar-fiaskóhoz nagyon hasonló eset a 2015-ös Miss Universe végén történt meg, amikor Steve Harvey felolvasta a nyertes nevét, akit meg is koronáztak, majd nem sokkal később bűnbánó arccal felolvasta az igazi nyertes nevét, a szerencsétlen lány fejéről pedig le kellett kapni a koronát, hogy a másik lány fejére tegyék. Biztosan meg lehetett volna még jobban alázni is Miss Kolumbiát, de most nincsenek ötleteink, hogyan.

Michael Keaton filmeket mashupol

A Golden Globe-on idén Michael Keaton két olyan filmet olvasztott össze véletlenül, amit nagyon nem kellett volna. A Hidden Figures és a Fences kombójából jött össze a Hidden Fences, amit nem csak ő emlegetett egyébként, de az biztos, hogy utána a legtöbben őt rasszistázták le. A videóban 0:30-tól látható az eset.

Chris Brown leverte Rihannát, aztán mégsem

A BET Awardson 2011-ben nem állt a helyzet magaslatán Tiffany Green, aki a Viewers Choice-közönségdíjat adta volna át Rihannának, csak valamiért Chris Brownt olvasott helyette. Mondjuk tényleg könnyű összetéveszteni ezt a két nevet, és külön jó húzás volt azt tekintve, hogy akkoriban még bőven mindenki azzal foglalkozott, hogy Brown megütötte Rihannát. Ja, és a slusszpoént még nem is mondtuk: az igazi nyertes Drake volt.

Liz Taylor borítékot nyit, kár, hogy nem kellene

A legenda a 2001-es Golden Globe-díjátadón olvasta volna fel a legjobb dráma kategória jelöltjeit, aztán inkább helyette kibontotta a borítékot, és majdnem felolvasta a nyertest. Elizabeth Taylor kicsit mintha egy másik univerzumban lenne.

Jennifer Lawrence nyer és esik

Ki ne emlékezne Jennifer Lawrence nagy Oscar-pillanatára a 2013-as Oscarról, aki maga sem hitte el, hogy megnyerte a díjat a Silver Linings Playbookért, aztán lányos zavarában nem nagyon sikerült felmásznia a lépcsőn. Ezért is szeretjük, na.

Az Oscar színpadán: isten tudja, ki, de meztelen

1974, Oscar. Akkoriban még nem lehetettek túl erősek a biztonsági óvintézkedések, mivel David Niven konferálása alatt egyszer csak egy meztelen ember szaladt a színpadra. Ma valószínűleg a Dolby Színház közelébe sem jutna.

Kristen Stewart díjat ejt

A színésznő köztudottan ügyetlen, de akkora baromságot azért nem követett el, mint a 2009-es MTV Movie Awardson, amikor kilépője közben elejtette a díjat, amit a hoszteszek két darabban adtak át neki. Azóta már jobb filmekben és Rolling Stones-klipekben szerepel, úgyhogy pont leszarja.

Kendall Jenner felkonferálja a One… vagy na, azt az izé zenekart

És most a 2014-es Billboard Music Awards színpadán a One Direc… vagyis… na… Kendall Jenner azt mondja, borzasztóan olvas. Tök jó, hogy akkor őt hívták díjat átadni.

A La La Land a legjobb film, legalábbis egy darabig

És akkor emlékezzünk meg az idei Oscar legjobb jelenetéről, amikor Warren Beatty rossz borítékot kap, majd nagyjából másfél percig örül a stáb a legjobb filmnek, a Kaliforniai álomnak. Aztán a Holdfénynek.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.