Vannak színészek, akik már olyan régóta velünk vannak, hogy gyakorlatilag kiismertük őket. Aztán vannak olyanok is, akiknek nem adatott meg ilyen tartalmas karrier, de a kevésbé gazdag eszköztáruk miatt ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy egy-egy manírjukat ezer közül is felismerjük. Mutatunk tíz olyan gesztust, amiről azonnal meg tudjuk mondani, ki a gazdája.

Owen Wilson wow-ja

A szőke, fura orrú színész signature wow-ja annyira jellegzetes, hogy már több válogatás is született ezekből. Mi ezt választottuk ki közülük, mert ez a klip a felesleges sallangot lehámozva csak és kizárólag a húhákra koncentrál.

Matthew McConaughey sípolása

McConaughey-t kiválóan lehet parodizálni jellegzetes texasi kiejtése miatt, de a színész karakterének még ennél is van egy fokkal ismertebb manírja: úgy préseli ki az esz hangot a fogai között, mintha egy rövid, alig észrevehető fütyülést akarna odabiggyeszteni a végére. Ebben a Lincoln-reklámban ez annyira átjön, hogy Jim Carrey még egy kiváló szkeccset is forgatott belőle a Saturday Night Live-nak.

Robert De Niro hunyorgása

Ezt szerintünk nem is kell túlmagyaráznunk, annyira nyilvánvaló, miről van szó. Ha esetleg számodra valamiért nem lenne az, akkor először is nézd meg a kiváló színész néhány régebbi filmjét, másrészt pedig itt van neked csokorba szedve pár paródia, melyekből azonnal lejön, mire gondolunk.

Keanu Reeves dünnyögése

Szögezzünk le valamit: Reeves Hollywood legjobb arca, akit töretlenül szeret egy egész világ, teljesen jogosan. Minden tiszteletünk mellett is ki kell azonban jelentenünk, hogy hősünk színészi eszköztára meglehetősen minimalista. Elég megnézni valamelyik Mátrix-mozit, hogy az ember belássa, a sztár bizony nem az az ezerearcú fajta, aki után zsákszámra dobálják az Oscar-okat. A lassú, szinte dünnyögésszerű előadásmód különösen jellemző rá, amit akkor is elő tud venni, ha a karaktere épp meglepett, rezignált vagy dühös.

Vince Vaughn hadarása

Vaughn is rendkívül szimpatikus színész, akit a világért sem akarnánk bántani, mint ahogy a lista többi résztvevőjét sem. Azt azonban nem lehet nem észrevenni, hogy míg az előző helyezett dünnyög, addig Vaughn rendszeresen hadarva ad elő. Nincs vele bajunk, de azonnal felismerjük.

Orlando Bloom szemmeresztése

Ne kerülgessük a forró kását, Bloom annak idején nem a tehetségével, hanem a külsejével lett világsztár két sikeres franchise-nak – A Gyűrűk Ura- és A Karib-tenger kalózai-filmeknek – köszönhetően. Bár a híres szemmeresztés már az előzőben is feltűnt, emberünk az utóbbiban fejlesztette tökélyre a technikát.

Jack Nicholson vigyora

Nicholson vigyora annyira ikonikus, hogy amikor Tim Burton megbízta az első mozifilmes Batman Jokerének szerepével, a döntés akkoriban annál magától értetődőbb nem is lehetett volna. A sztár ma már nem vállal szerepeket, de mivel egy rendkívül termékeny művészről van szó, összesen 79, jobbnál-jobb filmes szerepe közül válogathatsz, ha látni akarod a világhírű grimaszt.

Keira Knightley nyitva felejtett szája

Okés, a nyitva felejtett száj nagyon jól áll a színésznőnek, de ő maga olyan szinten küzd az ellen, hogy a nézők és a filmesek a szexualitását hangsúlyozzák, hogy hirtelen nem is tudjuk, megdicsérhetjük-e érte. Ez egy olyan manír, amit ha egyszer észrevettél, utána nem tudod kiverni a fejedből. Tessék, most kicsit elrontottuk számodra Keira Knightley filmjeinek élvezetét. Tuti, hogy ezután csak a száját fogod figyelni!

Hugh Grant hebegése

Az angol színész kiválóan hozza a félszeg britet, de annyira, hogy nekünk azonnal a veszett pislogás, a lesütött szem és a hebegés-habogás jut róla eszünkbe. Félreértés ne essék, őt is nagyon szeretjük, de muszáj látni, hogy a szerepeinek igen nagy részében ugyanazt játssza.

Tom Hardy dörmögése

Korunk egyik legkarizmatikusabb színésze simán képes lenne megélni kizárólag a sármjából, de azért ő játszani is tud. Vannak azonban olyan filmjei is, melyeket gyakorlatilag a puszta jelenlétével is le tudott hozni. Ilyen a Mad Max - A harag útja, melyben olyan minimalistában nyomta, hogy azt még a mémgyárosok sem tudták nem észrevenni. Itt állt össze a kép: Hardy előszerettel hümmögi-dörmögi szét a filmjeit.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
272-vel hasított bringával az új világrekorder