Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mivel a Half Life 2-t a mai napig az egyik legjobb PC-s videojátékként szokás emlegetni – nem érdemtelenül –, ezért igazi atombombaként robbant a hír, hogy hamarosan újabb résszel bővül a legendás sorozat.

Bár már korábban is szárnyra kelt a pletyka, hogy a Valve dolgozik a folytatáson, a legtöbb rajongó erre inkább már csak legyintett. Az elmúlt években ugyanis többször is beindult ez a sutyorgás, de a Half Life 3 csak nem akart jönni.

Nos, most sem jön, de azért ez már mindenképpen haladás:


A készítők hivatalos közleményként is értékelhető Twitter-bejegyzésben tudatták a követőikkel, hogy csütörtökön leleplezik a Half Life: Alyx című VR-játékot, ami pontosan megegyezik azokkal a híresztelésekkel, melyek az utóbbi napokban terjedtek a neten.

A következő Half Life-játék tehát nem számozott folytatás lesz, és sajnos előre láthatólag nem is érkezik minden platformra, csak PC-n, és kizárólag VR-platformokon lesz játszható. Ez egyébként teljesen érthető lépés, hiszen a Valve elég komolyan invesztált a VR-ba, a szegmens mégis stagnálni látszik. Egy ilyen húzócím komolyan elgondolkodtathat néhány ezer embert, hogy végre beruházzon egy Oculus Riftre.

A cím okán valószínűnek tűnik, hogy a játék főhőse nem Gordon Freeman, hanem az Alyx Vance nevű női karakter lesz, de ezen felül minden más csak találgatás.

Csütörtökön mindannyian okosabbak leszünk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.