A PlayStation 5 rekorder, a Microsoft kapaszkodhat

A Sony közzétette, hogy túl vannak a tízmilliomodik eladott PlayStation 5-ön, amivel a Sony ötödik asztali játékkonzolja a cég leggyorsabban fogyó gépe.

A japánok tudhatnak valamit, hiszen eleve ők vezetik az all time eladási toplistát a szupersikeres PlayStation 2-vel, amiből összesen 155 milliót értékesítettek. Ha minden jól megy, a PlayStation 5 még ennél is sikeresebb lehet, hiszen még PS2-ből sem sikerült ennyi idő alatt ennyit eladni.

Ez már csak azért is nagy hír, mert a tavaly novemberi megjelenés óta készlethiány van PS5-ből. A Sony egészen egyszerűen nem tud annyit gyártani, hogy mindenkinek jusson belőle, amihez nagyban hozzájárulnak a készleteket felhalmozó, majd azt emelt áron tovább értékesítő keselyűk.

Nem tudjuk, ezzel a számmal a Sony mennyire üti a Microsoftot, az ugyanis már jó ideje nem közöl számszerű eladási adatokat. Mindenesetre legutóbb azt nyilatkozták, hogy az Xbox Series X és S a cég történetének leggyorsabban fogyó konzoljai, ami, tekintettel arra, hogy Xbox-ból soha nem sikerült többet eladni, mint PS-ből, nem egy világmegváltó közlemény.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.