A szeptember főleg albummegjelenésekben és nagy visszatérésekben bővelkedik, de lesz mit nézni a mozikban, a tévékben és a színpadokon is. Lássuk, mit hoz az ősz!

De-Phazz

Szeptember 23.

Millenáris

A Jazzy Fesztivál záróeseménye szeptember 23-án a De-Phazz: zenéjük egyszerre színvonalas és könnyen befogadható igényes lounge zene. A De-Phazz első embere Pit Baumgartner, vokalistái Barbara Lahr, Karl Frierson és Pat Appleton, állandó tag még a harsonán remeklő Otto Engelhardt. A Detunized Gravity és a Godsdog albumok megjelenése után a Phazz hangzásvilága kissé megváltozott: a trip-hop-, acid jazz- és broken beat-elemek egyre jobban háttérbe szorultak, míg a latinosak egyre jobban előtérbe kerültek. 2012. májusban jelent meg új lemezük az Audio Elastique, amelyről szintén hallható lesz sok dal a budapesti koncerten.

Green Day – ¡Uno!

Megjelenés: szeptember 25.

Ez a hónap igazán elkényeztet minket lemezmegjelenések terén, elsőnek itt a Green Day albumtrilógiáját indító ¡Uno!, melyet november 13-án követ a ¡Dos!, január 15-én pedig a ¡Tré! érkezik el közénk. Hogy mennyire jön be a tripla album a megalomán zenekarnak, az kiderül, mindenesetre a már hallott dalok alapján nagy bajok nem lesznek a zöld disznókként is feltűnt együttes lemezeivel.

Recoil: A Strange Hour in Budapest

Szeptember 28.

Toldi mozi

Alan Wilder legutóbbi turnéja nemcsak hogy érintette Budapestet, de még rögzítették is, ráadásul csúcsminőségben, a Blu-ray pedig már mindenki számára hozzáférhető. De mégis jobb úgy megnézni a művet, hogy maga Alan is ott ül a teremben, ráadásul utána felteheted neki régóta tartogatott kérdéseidet is a Toldi moziban.

The Killers – Battle Born

Megjelenés: szeptember 18.

Hosszabb szünet után visszatért a The Killers a negyedik lemezével, amiről az idei Szigeten már elő is vezettek néhány számot a nagyérdeműnek. Nagy problémák nem adódhatnak, hiszen az isteni produceri gárda (Stuart Price, Damian Taylor, Steve Lillywhite, Brendan O’Brien, Daniel Lanois) talán nem most kezd el majd hibázni, mint ahogy a banda sem most indítja el a rossz dalok sorát. Reméljük a legjobbakat.

Boardwalk Empire – 3. évad

Kezdés: szeptember 17.

Az amcsi premier után egy nappal a magyar HBO is nekikezd a harmadik évadnak, ami ugye néhány újítást hozni fog a szereplőgárdában. Ha még nem láttad a második szériát, akkor mindenképpen pótold!

A Bourne-hagyaték

Premier: szeptember 6.

Bourne csak egy ügynök volt a sok közül, és mivel Matt Damon visszavonult, most Jeremy Renneren a sor, hogy magára ébredjen, majd rendet tegyen személyes kis világában. Az előzetes kritikák szerint a negyedik Bourne-ban még több az akció, mint elődjeiben, ami nem biztos, hogy jó hír, de ettől függetlenül mindenképpen meg kell néznünk magunknak, mit hoztak ki a készítők a kvázi-rebootból.

Pet Shop Boys – Elysium

Megjelenés: szeptember 11.

Az előzetes hírek szerint a britek erősen éjszakai lemezt készítettek, sok lassú dallal, az Elysium lehet ettől még akár a legjobb PSB-lemez is. Az első klipes track, a Winner mindenesetre arról árulkodik, hogy nem lesz itt semmi baj.

Family Guy új évadok

Peter Griffin és kis családjának poénjai valamiért nagyon-nagyon ütősek tudnak lenni szinkronos verzióban, ezért is várjuk oly’ nagyon az új évad hazai érkezését. A Comedy Central szeptemberben elindítja a legutóbbi szériát, az amerikai közönség pedig szeptember 30-ától megkapja a legfrissebbet. Mindet nézni fogjuk. Addig pedig olvassátok el, hogy lett a sorozat producere milliárdos a polgárpukkasztásból!

No Doubt – Push and Shove

Megjelenés: szeptember 25.

Egy nem kevesebb mint tizenegy év után érkező No Doubt-albumnak igen ütősnek kell lennie. A borító viszonylagos rondaságát felejtsük el, biztosan pillanatnyi elmezavarról volt szó. Az mondjuk kissé aggasztó, hogy az eddig kikerült két dal, a Settle Down és a Push and Shove nem teljesen a beígért skás témákhoz való visszanyúlást mutatja, hanem annak valami lakossági, pumpálós, nyomokban még dubstepet is tartalmazó változatát. Meglátjuk…

Looper – A jövő gyilkosa

Premier: szeptember 27.

Elég régen láttunk igazán szórakoztató sci-fit (a Prometheus most nem játszik), és talán most megkapjuk a Looper-ben, amelyben Joe (Joseph Gordon-Levitt), a jövő bérgyilkosa azzal szembesül, hogy valaki el akarja tenni őt láb alól. A fiatal srác foglalkozása szerint a jövőből érkező bűnözőket puffantja le, de amikor a harminc évvel későbbi saját magát (Bruce Willis) küldik hozzá vissza, komolyan elgondolkodik az állásváltáson, persze közben meg kell küzdenie saját magával is. A The Brothers Bloom (Szélhámos fivérek) rendezőjének új filmje.

Bob Dylan – Tempest

Szeptember 10.

A 71 éves mester elkészült 34. stúdiólemezével, már ha nem számoljuk a 2009-es, borzalmas karácsonyi lemezét. A Tempest nyilvánvalóan hozni fogja a szokásos színvonalat, és a legtávolabb fog esni mindenféle újítástól. Egy turné is jólesne a kis szívünknek, de egyelőre csak amerikai dátumokat jelentettek be.

Chuck Norris ijesztget, Schwarzenegger őrült dzsinn – Akciósztárok gagyi reklámjai

És ezt olvastad már?
Látszólag a semmiből lép elő egy ember ezen a felvételen
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!