A Budapest Essentials azonban sok értelemben meghaladja a hagyományos zenei parádékat. Ez nem csak a zene birodalma lesz, a helyszíneket pedig nem kell felépíteni.

Az első városi fesztiválként hirdeti magát a Budapest Essentials, ami május 29. és június elseje között, egyetlen hosszú hétvégén pörgeti fel a várost, és mutatja meg tervei szerint a külföldieknek is, miért olyan jó itt lenni. A budapesti életérzést készül közkinccsé tenni, és ezt úgy szeretné elérni, hogy egyszerre mutatja meg, mit kell tudni a főváros szórakozási, gasztronómiai és kulturális életéről. Mindez olyan helyeken történik meg, mint például az Ötkert, az Akvárium, a WNDRLND, a Corvintető, a Kolor, a Toldi és a Trafiq.

Tizenhárom csomóponton megy majd a parti külföldi nevekkel is akár (például Dj Yoda, Nabiha, Alex Metric, Kraak & Smaak, Duff Disco), közben kedvezményesen kóstolhatod meg a város legjobb ételeit és italait (beszállt például a My Little Melbourne, a Leves, a Cirkusz és a W35 is), de az éppen akkor nyitó Gourmet Fesztivál és az örök Wamp is Essentials-részes lesz. A bérlet ára magában foglalja Budapest gyógyfürdőinek használatát is, plusz az állatkertet is megnézheted, ha rég láttad. Akkor is, ha nem. A szervezők meglepetésprogramokat is ígérnek, amelyek akár a Vásárcsarnokban is felbukkanhatnak. És fel is fognak.

A folyamatosan bővülő programkínálatot és a szélesedő partnerlistát a Budapest Essentials hivatalos honlapján találod. A jegyárak elővételben 9900 Ft-ba kerülnek, később persze sokkal drágábbak lesznek, úgyhogy ha érdekel a buli, ne tökölj, április 20-áig él ez az akció. Utána 16 500 Ft-ba fáj majd a karszalag, a helyszínen már 21 000 Ft az áruk. Napijegyet a helyszínen vehetsz majd, nagyjából a kezdeti bérletek árának megfelelő összegért. Pofásnak tűnik. A reklámfilmje pedig alant megnézhető.

És ezt olvastad már?
Kínában csúnyán megerőszakolták a Harcosok klubja végét