Csalódtál már akkorát film miatt, hogy legszívesebben visszaperelted volna az elvesztegetett idődet az alkotóktól? Most valami ilyesmi történik épp az óceán túloldalán.

Persze nem ennyire egyszerű a képlet, a hír ugyanis egy egészen élvezhető filmmel kapcsolatos, és a felperesek sem az alkotás minősége miatt verik a nyálukat.

A Yesterday című romkomról van szó, melynek főhőse egy sikerületlen zenész, aki egy egészen abszurd fordulatnak köszönhetően egy olyan világban találja magát, mely nem ismeri a The Beatles dalait. Ő az egyetlen hát, aki hallotta a címadó dalt és a többi korszakos slágert, ami rövid úton óriási sztárt csinál belőle.

A habkönnyű romantikus vígjáték egyik beugró sztárja az egyik korai trailer tanúsága szerint a gyönyörű Ana de Armas lett volna, akit tényleg nagyon jó nézni, de mi csak azért nem vennénk mozijegyet, mert néhány percre felbukkan egy filmben.

Meg kell hagyni, kellemes a szemnek

A színésznő két amerikai rajongója azonban saját elmondásuk szerint kizárólag azért fizették ki az Amazon streaming platformjának, a Prime Videónak a négy dolláros előfizetői díját, mert a következő kedvcsináló meggyőzte őket, hogy Ana beköszön a filmben.

Ez pedig tényleg így lett volna eredetileg, csak időközben a végleges moziból teljes egészében kivágták az ominózus jelenetet. Richard Curtis, aki a forgatókönyvet írta, elmondta, hogy nagyon fájt neki a dolog, de egyszerűen nem fért be az a néhány perc a filmbe, pedig Ana ragyogott benne.

A dolog nyilván okozott egy kis csalódást Ana de Armasnak is, de biztos nem akkorát, mint amekkorát az említett két rajongónak kellett elviselnie. Ők pedig annyira felszívták magukat, hogy

benyújtottak egy ötmillió dolláros keresetet a Universal filmstúdió ellen az elszenvedett sérelmeik ellentételezésére.

Egy 38 és egy 44 éves fickóról van szó, akik a keresetüket azzal indokolják, hogy a Yesterday előzetese megtévesztette őket, és így kicsalt a zsebükből négy dollárt, amiért a jelek szerint csak és kizárólag egy ötmillió dolláros csekk lehet a megfelelő kompenzáció.

Ha nem az USA-ról lenne szó, csak legyintenénk erre a nyilvánvaló baromságra, de így még bármi lehet a dologból.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Alig lehet kapni, de ez a youtuber gyakorlatilag tönkretett egy Steam Decket
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne