Eddig azt hitted, hogy a Vissza a jövőbe simán csak egy mestermű. Ezután tudni fogod, hogy sokkal több annál.

Robert Zemeckis filmje ugyanis nem más, mint egy figyelmeztetés, egy igazi ómen-gyűjtemény, ami már akkor tudta, hogy mi fog történni 2001. szeptember 11-én, amikor Bin Laden még a szovjetekre ürítette a tárat Afganisztánban. Nem hiszed? Akkor jöjjenek a megcáfolhatatlan tények.

Kezdjük az elején! Marty McFly ugyebár tök véletlenül utazik vissza a múltba. Az egész trip egy szerencsétlen esemény eredménye, ez az esemény pedig nem más, mint... na, tippelhetsz egyet!

Igen, közel-keleti terroristák támadják meg Dokit (Al Kaida?), Marty pedig menekülés közben ugrik vissza egy izmos harminc évet az időben. Nagy szám - gondolhatod, de ezzel még nincs vége. A múltban Marty megpróbálja figyelmeztetni Dokit a terrorista-támadásra, ahogy az egész film is egy kétségbeesett kísérlet arra, hogy figyelmeztesse az emberiséget a közelgő vészre, de ne szaladjunk ennyire előre! Abban a jelenetben, amikor hősünk kétségbeesetten kiabálja a városháza párkányán bénázó profnak, hogy "El kell mondanom valamit a jövőről!"...

... az óra mutatói a következő számok mellett nyugszanak:

Ez persze önmagában még senkinek nem szúrt volna szemet, az már annál inkább, hogy ezek a baljós számok többször is felbukkannak a filmben. Figyelj csak!

A következő egy fokkal durvább:

Ettől pedig dobsz egy hátast; nézd csak meg jobban azt a parkolót, ahol az egész terrorista-támadás történik!

Várj! Így nem lesz jó. Nézd meg inkább fejjel lefelé!

Kézifék! Nézd csak meg még jobban! Ez a Twin Pines Mall nevű pláza parkolója. Twin, azaz iker, ami mi másra is utalhatna, mint az ikertornyokra. Nem hiszed? És akkor vajon meglepődsz, amikor meglátod, hogy hívják ugyanazt a plázát a film végén?

Jól látod. Lone Pine Mall. Lone, mint magányos. A parkoló nevében az iker szó magányosra cserélődött, ugyanúgy, ahogy az ikertornyok helyén később felépítették a csak egy toronyból álló One World Trade Centert. Ha még mindig hitetlenkednél, akkor a Vissza a jövőbe 2 egyik jelenete végleg összetöri benned a makacs tagadást. Marty jövőbeli házában járunk. A vicces kedvű fater fejjel lefelé érkezik haza,...

... a tévé pedig elromlott. Alulról felfelé szalad benne a kép. De milyen kép?!

Jól látod, a World Trade Center képe. És a másik nyíllal jelölt bigyó ismerős valahonnan? Segítünk, mert azért vagyunk.

Van még kérdés? A nappali nem más, mint Manhattan egyszerűsített makettja. De mégis, mit akar üzenni ez a jelenet? Gondolj csak bele! Ez a trilógia egyetlen jelenete, melyben az egyik karakter fejjel lefelé figyeli az eseményeket. Miért is ne fordítanánk meg a képet? Mit látsz? Az elromlott tévében immár a kép lefelé szalad, az ikertornyok pedig... összeomlanak!

Oké, nyugi, nagy levegő! Most már érted, tudod, hogy az egyik kedvenc filmed egy jóslat, mely minden idők egyik legsúlyosabb terrortámadására figyelmeztet. De mégis, honnan jön ez a figyelmeztetés? A megoldás az első film egyik jelenetében lepleződik le. Konkrétan arról van szó, amikor Marty-nak egy aktivista átadja azt a röplapot, melyből kiderül számára, hogy a városházába anno belecsapott egy villám, mely esemény óta az óratorony nem működik. Azért az fontos info, hogy egy óratoronyba becsapódik egy villám, ugye? Nézd csak meg, mi pislog ott a háttérben ebben a jelenetben!

A mindent látó szem, az illuminátusok, a világ legnagyobb összeesküvései mögött munkálkodó sötét erő jelképe.

Van még kérdés?

(via YouTube)

És ezt olvastad már?
Öt erőszakos halál rémálmát őrzi egy lassan elrohadó kastély a Balaton mellett