A Citizen Brick nevű kézműves kereskedő március elején az orosz-ukrán háború menekültjeinek megsegítésére elkezdett az ukrán elnököt, Volodimir Zelenszkijt megformáló LEGO-figurákat, és szintén a népszerű játék építőelemeiből összerakott Molotov-koktélokat gyártani.

A minifigura 100 dollárba, a házilag elkészíthető támadófegyver 10 dollárba került, és miután a sajtó felkapta a kezdeményezés hírét, az összes darab el is kelt.

A nagy érdeklődésre tekintettel Citizen Brick újra gyártani kezdte a figurákat, de mivel a kereslet nem apadt, egyszerűen képtelenség volt annyit készíteni, hogy az összes megrendelést teljesíteni tudja.

Végül csütörtökön a Facebookon jelentette be, hogy alkatrészek híján már nem fog többet gyártani, és hogy összesen 145 ezer dollárt, azaz közel 50 millió forintot sikerült összeszednie, melynek minden egyes centjét átutalta a Direct Relief nevű egyesületnek.

Persze a sztoriban a segítő szándék a lényeg, de talán érdemes megjegyezni, hogy aki vásárolt a villámgyorsan ikonikussá vált minifigurákból, egy napon talán még nagyot szakíthat, tekintettel arra, hogy a készítő világossá tette, hogy több Zelenszkij-figura már biztosan nem készül.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Nagyjából 200 kamasz tört be egy floridai villába, hogy illegál házibulit rendezzenek