Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amolyan szakmai kitartás.

Mark Laita nem mindennapi munkába vetette bele magát: kígyókat fotózott, hogy megmutassa, mennyire gyönyörűek is ezek az amúgy eléggé rettegett hüllők. A Serpentines című könyvhöz fekete dobozban fotózta a kígyókat, hogy a színeik és pikkelyeik mintázata a sötét kontraszttal még élesebb legyen. Azonban arra nem számított, hogy minden elővigyázatosság ellenére az egyik leghosszabb afrikai mérgeskígyó, és amúgy a világ leggyorsabb kígyója, a fekete mamba belekap a sípcsontjába. A fotós mellett ott állt egy szakember, aki egy horgos végű eszközzel akarta a dobozból kitörő kígyót visszarántani, azonban véletlenül az egyik piros zsinórba akadt a horog; a fekete mamba pedig nem habozott. A halálos mérgű állat marásából dőlni kezdett a vér, a fotós pedig az első „Óbazmeg” után azért még befejezte a képkattintást.

Ő a fotós:

A fekete mamba (amúgy nem igazán feketék, azért nevezik őket így, mert a szájuk belseje olyan, mint a tinta):

És az ominózus marás:

Elképesztő szerencséje volt: a mamba csak „szárazon mart”, azaz nem fecskendezett mérget is a sebbe, így Laita gyakorlatilag egy karcolással megúszta a dolgot. De a poén az, hogy ő ezt abban a pillanatban nem tudta, és mégis végigtolta a fotókat a kígyóról úgy, hogy azt hitte, a halálos ítéletét harapta a mamba a vádlijába.

A cikk hír-része itt véget ér, azonban ha rajongsz a hüllőkért, akkor most mutatunk jó néhány fotót a könyvből, mert valami lélegzetelállítóan szépek.


Nem hisszük, hogy bennünk lett volna ennyi hüllőszerű hidegvér, hogy így kezeljük ezt a sztorit. Plusz gratulálunk a csodás fotókhoz.

(Fotók: Mark Laita)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.