Bár rendszertanilag helytelen az elnevezés, azért nem véletlen, hogy az orkákat gyilkos bálnaként is emlegetik. Ha éhesek, szinte bármit elkapnak, ami mozog, és akad rajta hús.

A kardszárnyú delfinek, vagy más néven okrák igazi ragadozók, szinte minden, kellően nagy tengeri állatot megtámadnak és elfogyasztanak. A szokásos halmenüt szokatlan zsákmányokkal egészítik ki, a tengerszorosokon átúszó jávorszarvasok, a parthoz túl közel merészkedő birkák, valamint a delfináriumok látogatóinak kutyái sincsenek biztonságban, és bár rendkívül ritka eset, de emberek megtámadására is volt már példa.

Ezen a videón egy intelligens becserkészést láthatunk, a vadász egy döglött hallal csalogat magához egy madárcsapatot, majd kíméletlenül lecsap.

Tehát nem hülye, és elég cefetül érzi magát, amikor visító húszsákok előtt kell egy gyűszűnyi medencében produkálnia magát pár falat halárt cserébe. Néha, nagy ritkán így elszakad a cérna, és a tréner lesz a támadó "játék" célpontja. Hozzá kell tenni, hogy csak fogságban történt ilyen eset, vad orkák sosem támadtak még emberre.

És ezt olvastad már?
Hihetetlen összeget szedett össze 2021-ben a világ legsikeresebb youtubere