A kínai hadsereg megmutatta, mi lenne, ha megtámadnának egy amerikai támaszpontot
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kínai Népi Felszabadítási Hadsereg légiereje szombaton feltöltött egy videót a kínai Facebookra, azaz a Weibóra, mely igen erős fejvakarásra késztethette az USA légierejének fejeseit.

A két perc 15 másodperces videóban a kínai légierő nukleáris fegyverek célba juttatására is alkalmas H-6-os bombázói hajtanak végre támadást egy olyan célpont ellen, ami egyértelműen a Guam szigetén lévő amerikai Andersen légitámaszpontnak tűnik.

Ez már csak azért is érintheti érzékenyen az amerikaiakat, mert Guam szigetén több olyan katonai komplexum is található, melynek az a célja, hogy Amerika gyorsan és ütőképesen tudjon reagálni egy esetleges konfliktusra a Csendes-óceán ázsiai térségében.

A videó egyébként akár egy akciófilm trailere is lehetne. A címe:

Drámai zene szól, miközben egy sivatagi bázisról felszállnak a bombázók, majd a célponthoz érve a pilóta megnyom egy gombot, mire egy rakéta leválik és egy radarképen láthatjuk, amint közeledik a célpontja felé, ami egyértelműen az Andersen légitámaszpontnak tűnik.

Mutatunk egy rövidített verziót:

A videó leírásában a következő olvasható:

A képen egy 2016-os baleset látható, amikor egy B-52-es lezuhant az Andersen légitámaszpont közelében

A videó célja egyébként a szakértők szerint az lehetett, hogy felhívja az amerikaiak figyelmét arra, hogy Kína könnyedén csapást tudna mérni a térség bármely támaszpontjára, ha a tajvani vagy a dél-kínai tengeri feszültségek fegyveres konfliktussá eszkalálódnának.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.