Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A repülőn az ablak mellé szeretsz ülni, hogy csodálhasd a tájat, viszont attól, hogy jó helyen ülsz, még nem biztos, hogy tényleg jó helyen ülsz.

A Time magazin 2015-ben az 1985 óta bekövetkezett légi balesetek jegyzőkönyveit kérte ki az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóságtól (Federal Aviation Administration - FAA), hogy megtudja, melyik a a legbiztonságosabb ülőhely egy repülőgépen.

Arra jutottak, hogy az elmúlt több mint 30 év 17 légi katasztrófája során azoknak volt nagyobb esélyük a túlélésre, akik a gép hátsó részének középső területén lévő üléseket foglalták el, esetükben a halálozási arány csak 32%-os volt.

A legveszélyesebb a gép középső részén, a folyosó melletti helyeken ülni, itt 39%-os a halálozási arány, míg egészen elől 38%-os.

Egy másik, 2007-es tanulmány is kábe megerősítette ezt. A Popular Mechanics folyóirat az 1971 óta bekövetkezett légi baleseteket vizsgálta, az eredmény pedig az lett, hogy a szárny hátsó szélétől hátrafelé eső ülések a legbiztonságosabbak: 31%-os halálozási arány, középen ez 44%, elől pedig 55% volt.

A FAA szóvivője csak annyit mond erről, hogy

(Forrás: Indy100)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.