Ahogy belép a futár a lépcsőházba, azonnal szétárad a folyosókon a frissen sült pizza ínycsiklandó illata. A haverok már türelmetlenül várják a kaját, de a dobozokkal nehéz mozogni, pláne az óráspizzák mérete teszi próbára futárunk ügyességét. A lift különösen sarkalatos pont ilyen esetben.

De végül sikerül, a kaja megérkezik a lakásba, tányérok már rég szétosztva, nem telik bele húsz perc, és a pizza már várja a sör hűsítő csobbanását. Ekkor azonban realizálódik, hogy a doboz bizony marha nagy, a kukába nem fér, széttépni nem egyszerű, a szemétledobóban elakad, és tuti nem fogunk csak azért lemenni az utcán lévő konténerhez, hogy kidobjuk. Ez is megy a többi tetejére, majd hónap végén visszatérünk a dologra – részlet egy albérletben lakó agglegény/egyetemista naplójából.

A pizzásdoboz problémájára az amerikai Greenbox fejlesztette ki a szinte tökéletes megoldást: egyszerű perforációkkal látta el a fedelet. Szerintem nem kell sok idő, és az európai piacon is meg fog jelenni a csodadoboz.

És ezt olvastad már?
Ilyen fasza kontrollert még tuti nem láttál