Így zajlott le a világtörténelem első óriásrobotos küzdelme az USA és Japán között

Igen, megvalósult a geektársadalom tagjainak legnagyobb álma; az amerikai óriásrobot hadba vonult a japánok büszkesége ellen. Harminc év múlva ez a nap érettségi tétel lesz. Vagy nem.

A két éve lezsírozott összecsapást a Twitch-en streamelték, de mivel nem valószínű, hogy láttad, ezért most gyorsan képbe helyezünk. A japánok sokáig nem akartak kötélnek állni, de mivel az amcsik végül beleegyeztek abba, hogy kizárólag a pusztakezes technikák dönthetnek a végeredményről, belementek a játékba. Az USA oldalán két robot szállt be a buliba és mindkettőt a Matt Oehrlein és Gui Cavalcanti által alapított MegaBots Inc. rakta össze. A japánok csak egy robottal neveztek, melyet a Suidobashi Heavy Industry nevű cég rakott össze.

A történelmi eseményre Japánban került sor. Mutatjuk az arénát madártávlatból.

Most pedig jöjjenek maguk a robotok, hiszen végső soron ez az egész történet róluk szól. Ő itt Vasdicsőség, azaz Iron Glory, vagy másik nevén MK2. A már említett MegaBots Inc. üdvöskéje, és nem túlzás róla kijelenteni, hogy elég durcásan néz ki.

A hat tonnás szörnyeteget egyébként felszerelték egy igen masszív paintball-ágyúval is, de mivel a küzdelmet kizárólag az izomerő és az ügyesség dönthette el, ezért ezt igazából csak védekezésre és elterelésre használhatta.

A japánok egyetlen gépe, vagy ahogy ők nevezik arrafelé, kuratája pedig így néz ki:

Már ránézésre is cudarabb figura, és bár őt is felszerelték távolsági fegyverrel, nála egy kicsit talán hangsúlyosabb lett az átható izomszag.

A küzdelem szabályai egyébként pofonegyszerűek. Ha

  • A robotot kiütik,
  • a robot működésképtelen lesz vagy
  • a pilóta megadja magát,

a küzdelemnek vége.

Az első meccs

Nos, nem lesz különösebben hosszú ez a fejezet, hiszen az első összecsapásban felállt egymással szemben Vasdicsőség és a japán Kuratas...

...majd az amerikai gép elkezdett eszetlenül lövöldözni, de a taktika nem igazán vált be. A japán néhány másodperc alatt odament az ellenfeléhez, majd egyetlen hatalmas ütéssel lepadlózta.

Tájkép csata után:

De ezzel még nem volt vége a show-nak.

A második meccs

Az amcsik ugyanis készültek egy másik robottal is (ahogy fentebb írtuk), amit Eagle Prime-nak neveztek el, ami – ha követjük a Transformers-analógiát – nagyjából Sas Fővezérként ültethető át a magyar nyelvbe.

Így néz ki:

A képességek leírásánál biztosan neked is szemet szúrt a láncfűrész-kard kifejezés, és ha emiatt arra tippeltél, hogy a Fővezér megeszi reggelire Vasdicsőséget, akkor nem tévedtél túl nagyot.

A második meccs alkalmával tehát már az igazi keményfiúk álltak föl a pástra.

Ez a küzdelem az elsőnél egy kicsit mozgalmasabbra sikerült. A Fővezér bevetette az emlegetett láncfűrész-kardot, míg a Kuratas kénytelen volt elsütni a paintballokat kilövellő gépágyúját, ugyanis nem egyszer úgy tűnt, hogy nem nagyon van más esélye a menekülésre.

A pilóták annyira nem voltak szívbajosak, hogy a két robot úgy csépelte egymást, mintha nem is emberek ülnének az irányítófülkéikben. Pedig de. Mutatjuk.

A második meccset végül az amerikaiak nyerték a félelmetes láncfűrész-kardnak köszönhetően, melyre a japánoknak egyszerűen nem volt megoldásuk.

A végeredmény így egy barátságos 1-1 lett. Íme a stáb a meccs végeztével.

Ha pedig a teljes bulira vagy kíváncsi, ebben a videóban megnézheted az elejétől a végéig:

Ha fanyalognál, amiért a robotbunyó nem úgy nézett ki, amilyennek a Tűzgyűrű alapján elképzelted, ne bánkódj! Mint minden technikai sport, ez is kicsit döcögősen indul, de néhány év múlva talán nem győzzük majd kapkodni a fejünket a sok effektet látva.

Úgy legyen!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon