Ellopták az agyaghadsereg Amerikába kölcsönadott katonájának egyik hüvelykujját
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Kína Senhszi tartományában talált 2200 éves agyaghadsereg az ázsiai ország nemzeti büszkesége. A hadsereg több mint 7500 agyagszoborból áll, melyek értéke Kína szerint külön-külön is felbecsülhetetlen. Az elfogulatlan amerikaiak ezzel szemben azt mondják, hogy egy szobor nagyjából 1,2 milliárd forintot érhet.

Hiába a félelmetes összeg, ez egyáltalán nem rettentette el azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint tavaly a philadelphiai Franklin Intézetben tartott karácsonyi bulin meglovasította egy Kína által kölcsönadott agyagkatona egyik hüvelykujját.

Az mondjuk elég fura, hogy a 24 éves Michael Rohana simán el tudott lófrálni a buli területéről, be egy olyan szobába, ahol a múzeumban kiállított tárgyakat őrizték. Emiatt a múzeum mostanság éppen a partit szervező alvállalkozóra mutogat, miközben a kínai illetékesek szája habzik a dühtől.

Az történt ugyanis, hogy Rohana odasétált a szoborhoz, felállt az emelvényre, nyomott egy szelfit, közben pedig letörte a szobor bal kezének hüvelykujját, mert egy igazi turista időben gondoskodik a szuvenírről.


A letört ujjat csak január 8-án vették észre, amikor azonnal értesítették az FBI műkincsvédelemmel foglalkozó egységét. Az ügynököknek nem volt túl nehéz dolguk, hiszen az elkövető az ujj ellopásának másnapján simán megosztott a Snapchaten egy képet új szerzeményéről, és akkor sem bírta befogni a száját, amikor a partiról hazafelé tartott néhány ismerősével a delaware-i Bearbe.

13-án már ott kopogtatott az FBI a lakása ajtaján, amikor pedig megkérdezték tőle, hogy nem akar-e valamiről beszámolni nekik, azonnal berongyolt a hálószobájába, és elővette a szekrényből a két évezredes ujjat.

Érthető, hogy Kína zabos a történtek miatt. Bár Rohana óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, esélyes, hogy Ázsiában nem úszná meg annyival, amit az USA-ban fog kapni.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.