Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ahogy mi is megírtuk, az HBO világsikerű sorozata miatt a turisták özönlenek a csernobili atomerőmű környékére, amivel együtt jár egy nagyon egyszerű matematikai kitétel: több turista = több hülye.

A pózer majomkodásnak pedig egyértelműen az Instagram a fő platformja, ahol egyre több olyan influenszer posztol az atomkatasztrófával sújtott területen készült tartalmat, akiket sajnos minimális mértéktartással és szépérzékkel vert meg a sors.

Érdemes továbbá megemlíteni a Mihail Shozda nevű hobbifotóst is, aki 2016-ban és 2017-ben a feleségével együtt utazott el a kiürített zónába, ahol a meztelen asszonyt jól megfényképezte itt-ott, majd az elkészült anyagból összeállított egy naptárat, amit az Etsy-n bocsátott áruba. (Az oldal szerint már akadt is hét vevője, szóval gratulálunk neki a sikeres bizniszhez.)

A jelenség annyira elharapódzott, hogy már az HBO sorozatának egyik alkotója, Craig Mazin is megszólalt, arra kérve az ide látogatókat, emlékezzenek arra, hogy egy szörnyű tragédia helyszínén járnak.

A kijózanító szavakra sajnos tényleg szükség van, hiszen nagyon sokan úgy viselkednek Csernobilban és Pripjatyban, mintha egy bulitúrára érkeztek volna. Ezek itt lenn például szimpla hülyék, akikre tényleg ráférne egy alapos dorgálás:

És persze vannak azok az üresfejű jónők, akiket az ember szívesen elnézeget, amikor itt-ott megvillantják a feneküket. Mint például ez a példány...

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@nz.nik által megosztott bejegyzés,

...aki sajnos képtelen felfogni, hogy a villantásnak is megvan a maga helye és ideje, és nem, Pripjaty pont nem az a hely.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@nz.nik által megosztott bejegyzés,

Ezek természetesen csak a legszélsőségesebb példák. A két véglet között foglalnak helyet az elnéptelenedett játszótéren csücsörítve szexiskedő hivatásos jőnök, vagy a részvét minimális jele nélkül az áldozatok emlékműve előtt pofákat vágó és ökörködő hülyegyerekek.

Épp ezért azt javasoljuk, hogy ha esetleg úgy döntenél, hogy te is felszállsz a trendvonatra, próbálj meg úgy viselkedni, ahogy egy ilyen helyen illik.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.