Bármennyire is úgy néz ki a Burj Al Babas, mintha ugyanazt a fura gótikus kastélyocskát CTRL+C, CTRL+V-vel hányták volna egymás hegyére-hátára, biztosíthatunk, hogy a Photoshopnak ehhez semmi köze.

Hogy mi történik, amikor a gazdasági fellendülés eredményeképpen az ingatlanpiac is felrobban, majd egy hirtelen visszaesés miatt az egész úgy bezuhan, mint a pengő, ahhoz a törökországi Burj Al Babas a tökéletes szemléltető példa.

A bizarr lakóparkban nem rég még 85 millió és 140 millió forint közötti összegekért kínáltak mesebeli kastélyokat a tehetős törököknek, de az utóbbi években a kedvezőtlen nemzetközi visszhanggal járó belpolitikai események hatására az infláció elszabadult, a lakásvásárlási hajlandóság csökkent, ami azt eredményezte, hogy az anno még ilyen képekkel hirdetett park...

...ma úgy néz ki, mint Walt Disney rémálma.

A projekt kivitelezője csődvédelmet kért, és jelenleg külföldi befektetők után szaladgál. Sok jót nem jósolunk nekik, mert ez a látvány kifejezetten hátborzongató, és inkább egy horrorfilm jut beszünkbe róla, mint a felső tízezer csillogása.

És ezt olvastad már?
Betépett medvét videóztak le Törökországban