Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Gizmodo vette át a kedves történetet az Asahi Shimbun nevű japán laptól, melynek főszereplője egy kedves idős néni, akinek tönkrement szeretett játékgépe.

Ez egy Game Boy esetében 2003 után már elég nagy tragédia, hiszen a japán cég ekkor hagyta abba a gép forgalmazását, hat évvel a gyártás beszüntetése után. A néni 70 éves lánya legalább olyan tanácstalan volt, mint a kedves matuzsálem korú anyuka, akinek mindig a Tetris volt a kedvenc címe, az a játék, amit annak idején a Game Boy mellé adtak ajándékba.

Egyedül a néni unokája tudott használható tanáccsal előállni, amikor azt javasolta anyukájának, hogy keressék meg a Nintendót, hiszen a cég legendásan ügyfélbarát. Az ügyfélszolgálat munkatársai tényleg jó fejek voltak, és befogadták a konzolt javításra, de a szerviz végül nem tudott vele mit kezdeni, ugyanis az egyik főalkatrész mondta fel a szolgálatot, és mivel ebből már régen nem volt tartalék, kénytelenek voltak lemondani a meghibásodott gépről.

A cég renoméját végül egy lelkes alkalmazott mentette meg, aki futott még egy utolsó kört az egyik raktárban, és

Ezt el is küldték a néninek, aki azt még négy évig használta, míg 99 évesen jobblétre nem szenderült. Az újságcikk szerint többek között egy megdönthetetlen Tetris-rekordot is örökül hagyott hozzátartozóira.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.